αεροπλάνο στη Σομαλία
Αφρική

Σομαλία: Αεροπλάνο του ΟΗΕ τράκαρε με γάιδαρο!

Ένα αεροπλάνο από την Κένυα έπεσε στη Σομαλία πιθανότατα εξαιτίας αρκετών γαϊδουριών που έβοσκαν κοντά στο αεροδιάδρομο.

Το αεροσκάφος με φορτίο δεν μπόρεσε να προσγειωθεί σωστά στον αεροδιάδρομο στο αεροδρόμιο Beledweyne στη Σομαλία, σύμφωνα με το Kenyans.co.ke. Καθώς το αεροσκάφος επρόκειτο να προσγειωθεί, ένα φοβισμένο γαϊδουράκι, διέσχισε τον αεροδιάδρομο. Ο πιλότος προσπάθησε να διορθώσει την πορεία του, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει τον γάιδαρο που τελικά χτύπησε.

Το αεροπλάνο συνετρίβη στην άκρη του αεροδιαδρόμου. Τα τρία μέλη του μπόρεσαν να απομακρυνθούν, υπέστησαν ελαφρούς τραυματισμούς και μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο. «Το αεροπλάνο ήρθε από το Τζιμπουτί νωρίτερα σήμερα το πρωί και όταν προσγειώθηκε ένας γάιδαρος διέσχιζε τον αεροδιάδρομο, χτύπησαν το γαϊδούρι και έπεσαν σε μια τάφρο στο πλάι του αεροδιαδρόμου, αλλά το πλήρωμα είναι εντάξει», ανέφερε στο Captain Kenyans.co.ke ο Χουσεΐν Μοχάμεντ, γενικός διευθυντής της εταιρείας.

Το αεροσκάφος Dash 8 ανήκε στην Bluebird Aviation, έναν περιφερειακό αερομεταφορέα της Κένυας. Είχε ναυλωθεί από τον ΟΗΕ για τη μεταφορά τροφίμων και άλλων ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας, ιδίως στην Amisom (αποστολή της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία).

Αρκετά αεροσκάφη της Κένυας έχουν πέσει στη Σομαλία τους τελευταίους μήνες. Ένα από αυτά συνετρίβη κοντά στην πόλη Μπαρντάλε, με αποτέλεσμα έξι άνθρωποι να σκοτωθούν.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ