Αφρική

Ερντογάν: Η Τουρκία δε θα επιτρέψει απερίσκεπτη δράση στη Λιβύη

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε απερίσκεπτη δράση στη Λιβύη, υπενθυμίζοντας τις αποτυχίες του Εθνικού Στρατού της Λιβύης που την ανάγκασαν να υποχωρήσει από την πρωτεύουσα, Τρίπολη.

Τα σχόλια του Ερντογάν, ήρθαν κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης για την αποτίμηση της απόδοσης που έχει η κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια της «κυβέρνησης του προεδρικού συστήματος, όπου είπε: παρακολουθούμε στενά της εξελίξεις, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε πως κανείς εκεί δεν κάνει απερίσκεπτες κινήσεις, γιατί αυτό δε θα το επιτρέψουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ερντογάν ανέφερε επίσης: «δε θα ζητήσουμε κανενός την άδεια, ούτε όσον αφορά τα πλοία γεωλογικής έρευνας, και έχουμε πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα μέσα στα πλαίσια των δικαιωμάτων μας στην ανατολική Μεσόγειο, που είναι σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διεθνούς δικαίου.

Τη Δευτέρα, το Αιγυπτιακό Κοινοβούλιο εξουσιοδότησε τις ένοπλες δυνάμεις τους να «να προστατέψουν την εθνική ασφάλεια» στέλνοντας αν χρειαστεί στρατεύματα στα δυτικά σύνορα.

Στις 20 Ιουλίου, σε τηλεοπτική ομιλία, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, άφησε ξεκάθαρο το ενδεχόμενο ο στρατός της Αιγύπτου να επέμβει σε «σε εξωτερικές στρατιωτικές αποστολές εάν αυτό απαιτηθεί», συμπληρώνοντας, επίσης, πως « οποιαδήποτε άμεση παρέμβαση στη Λιβύη, τηρεί τη διεθνή νομιμότητα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ