Αφρική
Ενημερώθηκε στις:

Ολοταχώς προς πόλεμο Αιγύπτου-Τουρκίας: Η Άγκυρα θα στείλει στρατεύματα στη Λιβύη

Σε πανικό βρίσκονται οι Τούρκοι μετά την χθεσινή απόφαση του Αιγυπτιακού κοινοβουλίου. Η Άγκυρα πλέον καταλαβαίνει πως δύσκολα θα ξεδιπλωθούν τα σχέδιά της στη Λιβύη, καθώς ο Σίσι είναι έτοιμος ακόμα και για πόλεμο. 

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερντογάν μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ετοιμάζεται να στείλει περισσότερα στρατεύματα στη Λιβύη.  

Ταυτόχρονα, Τούρκοι, GNA και τζιχαντιστές από την Συρία, θα ετοιμάσουν επιθέσεις σε Σύρτη και Αλ Τζούφρα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι έγινε χθες

Το κοινοβούλιο της Αιγύπτου ενέκρινε το απόγευμα της Δευτέρας την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό για την καταπολέμηση «εγκληματικών πολιτοφυλακών» και «ξένων τρομοκρατικών ομάδων» σε ένα «δυτικό μέτωπο» – σε μια καταφανή αναφορά στη δυτική γείτονα Λιβύη.

Όπως τονίζει η απόφαση, «τα αιγυπτιακά στρατεύματα θα υπερασπιστούν την εθνική ασφάλεια». Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η Βουλή διόρθωσε μια προηγούμενη ανακοίνωση που αναφερόταν σε ένα «αραβικό», και όχι ένα «δυτικό» μέτωπο.

Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας του Κατάρ συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του και τον υπουργό Εσωτερικών της Λιβύης για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, όπως ανακοίνωσε το καταριανό υπουργείο

Το Κατάρ και η Αίγυπτος βρίσκονται σε αντίπαλες πλευρές μιας περιφερειακής διαμάχης, μαζί με τρεις χώρες του Κόλπου. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ