Τουρκικό αεροσκάφος
Αφρική
Ενημερώθηκε στις:

Λιβύη: Ολονύκτιο σφυροκόπημα Τούρκων στη Μισράτα - Κατάρριψη τουρκικού drone

Σύμφωνα με το δίκτυο almasdarnews, ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) εξαπέλυσε επιδρομή εναντίον θυλάκων «πιστών στην τουρκική επιθετικότητα» κοντά στην πόλη Misrata.

Ο Στρατιωτικός Διοικητής του LNA σε δήλωσή του το βράδυ της Πέμπτης, ανέφερε πως «οι επιδρομές είχαν ως στόχο συγκεκριμένες τοποθεσίες στην περιοχή Bougrain , ανατολικά της Misrata, ανάμεσα στις οποίες στρατιωτικές εγκαταστάσεις και αποθήκες όπλων και πυρομαχικών». Όπως τόνισε, οι επιδρομές είναι μέρος της αεροπορικής αντεπίθεσης που θα συνεχιστεί «μέχρι να εξουδετερωθούν οι βάσεις των παραστρατιωτικών που είναι πιστοί στην Τουρκία».

Ο LNA ανέφερε πως οι αντιαεροπορικές συστοιχίες κατέρριψαν το αεροσκάφος ενώ επιχειρούσε επιδρομή στην αεροπορική βάση Al-Watiya.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Νοεμβρίου ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψε δύο μνημόνια συνεργασίας με τον πρόεδρο της κυβέρνησης της Τρίπολης, Φαγιέζ Αλ Σάρατζ. Το πρώτο μνημόνιο αφορούσε την στρατιωτική συνεργασία και το δεύτερο την χάραξη των θαλάσσιων ορίων ανάμεσα στις δύο χώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ