Αφρική

Κρυφές επιχειρήσεις της Τουρκίας στην Αφρική - Σομαλία και Λιβύη τα σημεία ενδιαφέροντος του Ερντογάν

Είναι πραγματικά εξοργιστικό αυτό που υλοποιεί ο Τούρκος πρόεδρος στην ίδια του τη χώρα (λόγω πανδημίας) πρώτα, και στην Αφρική δεύτερον, ειδικά μετά τη σημερινή αναγκαστική αλλαγή ρότας και την επιστροφή σε τουρκικό λιμένα, του τουρκικών συμφερόντων εμπορικού πλοίου φορτωμένου με όπλα με προορισμό τη Λιβύη. 

Σύμφωνα με τον αντιφρονούντα Τούρκο δημοσιογράφο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ πρόεδρο του Κέντρου Ελευθερίας της Στοκχόλμης (SCF), η βοήθεια σε βαρύ οπλισμό κάθε είδους του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ερντογάν σε χώρες όπως η Λιβύη και η Σομαλία, αφορά κρυφό σχέδιο εκμετάλλευσης των πόρων των χωρών αυτών και την μετατροπή τους σε “δορυφόρους” της Άγκυρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στην εφημερίδα "24" της Σερβίας,ο Μποζκούρτ δήλωσε ότι ο Ερντογάν θέλει να υφαρπάξει από την Σομαλία, πετρέλαιο και χρυσό όπως αποκαλύφθηκε στα έγγραφα του γαμπρού του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, στα οποία ο ίδιος διαβίβαζε όλες τις λεπτομέρειες της υπάρξεως όλων των ορυκτών πόρων της Σομαλίας μαζί με τον τρόπο που θα τις εκμεταλλευόταν η Τουρκία.

Ο Μποζκούρτ αποκάλυψε ότι ο πρώην Τούρκος πρεσβευτής στη Σομαλία, Κανί Τόρον,μετέφερε εκατομμύρια δολάρια στους επιχειρηματικούς εταίρους του Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Μογκαντίσου, ενώ ο ίδιος είχε επαφές με τους ηγέτες της τρομερής τρομοκρατικής οργάνωσης Al-Shabab καθώς τους πουλούσε κρυφά τουρκικά όπλα.

Ο Μποζκούρτ επιβεβαίωσε ότι ο Ερντογάν σκοπεύει να διαχειριστεί συγκεκαλυμμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην υποσαχάρια Αφρική, χρησιμοποιώντας τη Σομαλία ως ορμητήριο και αυτό αφορά εκτός της Λιβύης και την Αίγυπττο.

Για το σκοπό αυτό, η Τουρκία δημιούργησε ένα τεράστιο συγκρότημα για την στέγαση της τουρκικής πρεσβείας στο Μογκαντίσου, ενώ κατασκεύασε και ένα ακόμη κέντρο στρατιωτικής εκπαίδευσης για τους Σομαλούς στρατιώτες.

Ο δημοσιογράφος αποκάλυψε επίσης ότι ο Ερντογάν διεξάγει όλες αυτές τις δραστηριότητες στη Σομαλία χωρίς να συνδιαλέγεται με τους βασικούς ενδιαφερόμενους στην Αφρική, όπως η Κένυα, η Αιθιοπία και η Νότια Αφρική, επειδή γνωρίζει ότι οποιαδήποτε δέσμευσή του θα αποκάλυπτε τα “βρώμικα  σχέδιά του.

Ως γνωστόν στη Λιβύη μεταφέρονται κατά διαστήματα μεγάλες ποσότητες τουρκικού οπλισμού με διάφορα πλοία “φαντάσματα”, όπως αυτό που εντοπίστηκε νότια του Καστελόριζου, για να ενισχυθεί ο Σαράτζ και οι Σύροι τρομοκράτες Τζιχαντιστές στη χώρα.

Πληροφορίες του λιβυκού τύπου φέρουν επίσης όλες σχεδόν τις καταθέσεις του κράτους της Λιβύης τις οποίες διαχειρίζεται ο κυβερνήτης της Τρίπολης από την πώληση των πετρελαίων, να έχουν δοθεί σε τουρκικές τράπεζες και από εκεί να τροφοδοτούν τον κύκλο των εταίρων του Ερντογάν.

Σύμφωνα με άρθρο μας ένα τεράστιο τουρκικό δίκτυο λαθρεμπορίου τροφοδοτεί την σύγκρουση μεταξύ πολιτών και νομαδικών φυλών στις βόρειες και κεντρικές περιοχές της Νιγηρίας.

Η Τουρκία, δρώντας ως εγκληματική οργάνωση έχει εισάγει χιλιάδες όπλα στη χώρα αυτή της δυτικής Αφρικής, τροφοδοτώντας μια από τις πιο θανατηφόρες συγκρούσεις της περιοχής. Οι συγκρούσεις που γίνονται με τις “ευλογίες” της ‘Άγκυρας, έχουν σκοτώσει 3.600 ανθρώπους και έχουν εκτοπίσει περισσότερους από 300.000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η βρετανική οργάνωση Conflict Armament Research ολοκλήρωσε μια λεπτομερή έκθεση, στην οποία περιλαμβάνεται μεγάλος αριθμός όπλων που κατασχέθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας της Νιγηρίας και στα οποία διαπιστώθηκε ότι μεγάλος μέρος τους ήταν πυροβόλα όπλα, που μεταφέρθηκαν μέσω δικτύου που λειτουργούσε μεταξύ της Κωνσταντινούπολης και της νιγηριανής πρωτεύουσας Λάγος.

Η έκθεση ανέφερε ότι περισσότερα από 2.500 τουρκικά τύπου κυνηγετικά όπλα (χράπα-χρούπα) είχαν εισαχθεί στη χώρα σε δοχεία μεταφοράς που χαρακτηρίζονταν ως χαλύβδινες πόρτες και νιπτήρες και ότι είχαν πέσει στα χέρια εγκληματικών συμμοριών και ομάδων σε ολόκληρη τη χώρα.

"Πρόκειται για μια σημαντική οργανωμένη διαδρομή για τη διακίνηση ανθρώπων με έδρα τόσο στη Νιγηρία όσο και στην Τουρκία", ανέφερε η έκθεση. "Οι μεγάλες ευρωπαϊκές ναυτιλιακές εταιρείες έχουν μεταφέρει άθελά τους μεγάλες αποστολές όπλων ενορχηστρωμένες από Τούρκους εμπόρους”, αναφέρει βρετανική πηγή.

Σε συνδυασμό με το άνοιγμα της Άγκυρας στις Τουρκόφωνες χώρες του Καυκάσου, βλέπουμε να ξεδιπλώνεται μπροστά μας ένα απίστευτα “βρώμικο” σχέδιο αναβιώσεως της νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας που αναζητά “υπηκόους” και “σκλάβους”.   

Η δύση μπροστά σε όλα αυτά παρακολουθεί και “χαϊδεύει” συνεχώς τον Τούρκο δυνάστη της περιοχής, κάτι που θα το πληρώσει ακριβά όμως σε πολύ λίγα χρόνια από τον ίδιο, σύμφωνα με πολλούς ειδικούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

SAT SAS
Ελληνοτουρκικά 0

Πολεμικές "ορέξεις" από την Τουρκία: Κομάντος SAT-SAS "σημαδεύουν" λιμάνια του Αιγαίου - Σε ετοιμότητα το αιγυπτιακό ΠΝ στην Α. Μεσόγειο

Ολοταχώς για πρόκληση θερμού επεισοδίου από την Άγκυρα σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο - Νέες υπερπτήσεις Τούρκων πάνω από Ρω και...