Αφρική
Ενημερώθηκε στις:

Κτηνωδία! Λαθροκυνηγοί σκότωσαν σπάνιες λευκές καμηλοπαρδάλεις

Φρίκη και οργή προκαλεί το γεγονός ότι λαθροκυνηγοί σκότωσαν δύο εξαιρετικά σπάνιες λευκές καμηλοπαρδάλεις στη βορειοανατολική Κένυα.

Η μητέρα και το μικρό της σκοτώθηκαν κοντά σε ένα χωριό στη νοτιοανατολική περιφέρεια της Κένυας, Garissa. Μια τρίτη λευκή καμηλοπάρδαλη είναι ακόμα ζωντανή και θεωρείται ότι είναι ο μόνη που επιζεί στον κόσμο. Η λευκή εμφάνισή τους οφείλεται σε μια σπάνια κατάσταση κατά την οποία τα κύτταρα του δέρματος δεν έχουν χρωματισμό (λευκισμός - leucism). Η μητέρα και το μικρό της είχαν γίνει είδηση σε όλο τον κόσμο όταν ανακαλύφθηκαν το 2017 με τους τίτλους να γράφουν για δύο μοναδικά πλάσματα, άξια να προστατευθούν με μεγάλη προσοχή.


Ο επικεφαλής συντήρησης άγριας ζωής της κοινότητας δήλωσε ότι οι δύο νεκρές καμηλοπαρδάλεις είχαν εντοπιστεί ζωντανές για τελευταία φορά πριν από τρεις μήνες.

«Αυτή είναι μια πολύ θλιβερή μέρα για την κοινότητα της Ijara και της Κένυας στο σύνολό της. Ήμασταν οι μόνοι θεματοφύλακες της λευκής καμηλοπάρδαλης», δήλωσε.

Οι λαθροθήρες δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί και το κίνητρο τους είναι ακόμη ασαφές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

SAT SAS
Ελληνοτουρκικά 0

Πολεμικές "ορέξεις" από την Τουρκία: Κομάντος SAT-SAS "σημαδεύουν" λιμάνια του Αιγαίου - Σε ετοιμότητα το αιγυπτιακό ΠΝ στην Α. Μεσόγειο

Ολοταχώς για πρόκληση θερμού επεισοδίου από την Άγκυρα σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο - Νέες υπερπτήσεις Τούρκων πάνω από Ρω και...