Αφρική
Ενημερώθηκε στις:

Το απόλυτο χάος στην Τρίπολη: ''Τρώγονται'' οι μισθοφόροι με την αστυνομία του GNA

Σύμφωνα με τον λιβυκό τύπο και κοινωνικά δίκτυα, τα πράγματα έχουν υπερθερμανθεί" πάρα πολύ και πάλι μέσα στο GNA, μετά την χθεσινή  ολονύκτια διαμάχη μεταξύ Τζιχαντιστών της πολιτοφυλακής Nawasi και του υπουργού Εσωτερικών Fathi Bashagha.

«Οι πολιτοφυλακές αποσταθεροποιούν την Τρίπολη, ενώ Τούρκοι και φιλότουρκοι Σύροι δεν ανήκουν στη Λιβύη», γράφουν τα ΜΜΕ.

Γενικά οι "πληροφορίες" στην Τρίπολη λένε ότι "οι Τούρκοι στρατιωτικοί συμπεριφέρονται ως κατακτητές και κάνουν οτιδήποτε θέλουν χωρίς να ρωτήσουν κανέναν".

Μάλιστα για να εισέλθουν Λίβυοι αξιωματούχοι, ακόμη και στρατιωτικοί του Σαράτζ στο αεροδρόμιο της Μισράτα, θα πρέπει να έχουν άδεια από την τουρκική διοίκηση.   

Ουσιαστικά η τουρκική αποστολή ελέγχει σχεδόν κάθε πτυχή της Τρίπολης, αλλά και αλλού, σαν να πρόκειται για “τουρκική επικράτεια και αυτό έχει αυξήσει κατακόρυφα το μίσος των Λίβυων εναντίον τους.

Από την άλλη πλευρά, οι Σύροι τζιχαντιτσές προβαίνουν σε βιαιότητες ακόμα και κατά αμάχων, με περιπτώσεις βιασμών  από αυτούς, καθώς προσπαθούν παράλληλα να επιβάλλουν τον νόμο της σαρίας, ενώ δεν αναγνωρίζουν την εξουσία  της αστυνομίας της κυβέρνησης Σαράτζ.  

Η κόντρα έχει εξαπλωθεί, στον αρχηγό πληροφοριών, στο Υπουργείου Εσωτερικών, στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα και των στρατιωτικών ηγετών.

Tην Κυριακή, ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Αλ Σαράι σε συνέντευξη τύπου είπε: «Συμβουλεύω τους Λίβυους να μην επιτρέψουν να ακούνε όσα λέγονται, για τους Σύρους αντάρτες.

Θέλουμε να καταργήσουμε την εγκληματικότητα και το οργανωμένο έγκλημα και τις πολιτοφυλακές που επιτίθενται στις αστυνομικές υπηρεσίες μας", τόνισε, ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ όλων των πολιτοφυλακών σε όλη τη Λιβύη, ανατολικά και δυτικά και είναι εναντίον όλων αυτών, χωρίς καν να υπονοεί κανένα υπαινιγμό για την πολιτοφυλακή  της Misrata στην οποία ανήκει και ο ίδιος ο Bashaga.

Μιλάμε για αλλοπρόσαλλες καταστάσεις που ενδημούν σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν σε μια περιοχή εμπλέκονται χιλιάδες άνθρωποι με διαφορετική γλώσσα, κουλτούρα, πολιτισμό και κυρίως προσδοκίες.

Οι Τούρκοι είναι εκεί για να ελέγξουν μέρος της Λιβύης, και να εκμεταλλευθούν πλουτοπαραγωγικές πήγες της χώρας, οι Σύροι τζιχαντιστές είναι εκεί για το χρήμα και το πλιάτσικο και ο λιβυκός λαός, υπομένει τα σχέδια του τουρκικής καταγωγής προέδρου Σαράτζ εδώ και κάποιους μήνες.

Για πόσο όμως ακόμη; Η εξέγερση είναι πλέον ζήτημα χρόνου κατά όλων αυτών.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ