Αφρική
Ενημερώθηκε στις:

Ο στρατός του Χαφτάρ κατέστρεψε αίθουσα επιχειρήσεων του GNA

Ο LNA υπό την ηγεσία του Χαλίφα Χαφτάρ κατέστρεψε μια αίθουσα επιχειρήσεων του GNA στην περιοχή Ράμλα, νότια της Τρίπολης.

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), του οποίου ηγείται ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ, κατέστρεψε μια αίθουσα επιχειρήσεων της υποστηριζόμενης από τον ΟΗΕ κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) στην περιοχή Ράμλα στα νότια της πρωτεύουσας Τρίπολης.

«Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Λιβύης κατόρθωσαν (τη Δευτέρα) το βράδυ να καταστρέψουν την αίθουσα επιχειρήσεων GNA στη Ράμλα της νότιας Τρίπολης που είχε ως αποτέλεσμα θανάτους και δεκάδες τραυματίες» ανέφερε στρατιωτική πηγή.

Τη Δευτέρα, ο Διεθνής Αερολιμένας Μιτίγκα της Τρίπολης ανακοίνωσε ότι είχε προχωρήσει σε αναστολή της εναέριας κυκλοφορίας μετά από επίθεση που δέχτηκε εν μέσω των συνεχιζόμενων συγκρούσεων στην περιοχή της Τρίπολης μεταξύ των δυνάμεων του LNA και του GNA.

Μετά την εκδίωξη και δολοφονία του ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, η χώρα βρέθηκε σε έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο.

Σήμερα, η Λιβύη είναι χωρισμένη στα δύο με δύο διαφορετικά κέντρα εξουσίας - ένα εκλεγμένο κοινοβούλιο στην ανατολική χώρα, υποστηριζόμενο από τον LNA, και το GNA, με επικεφαλής τον Φαγιέζ Σάρατζ, στη δυτική χώρα.

Μια απόπειρα ανακωχής τέθηκε σε ισχύ μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων κομμάτων της Λιβύης στις 12 Ιανουαρίου και οι δύο πλευρές φαίνονταν πρόθυμες να συμφωνήσουν σε μια κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια συνομιλιών στη Μόσχα με τη μεσολάβηση της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Ωστόσο, δεν έχει μέχρι στιγμής υπογραφεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τις εχθροπραξίες να συνεχίζονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Kατάρρευση Ερντογάν: Δεν έχει λεφτά να πληρώσει τους ισλαμιστές της Συρίας - Τον προειδοποιούν με προσάρτηση της Αλεξανδρέττας

Όμηρος στα ίδια τα “βρώμικα” σχέδια του φαίνεται ότι είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με τους τζιχαντιστές στην Βόρεια...