Ερντογάν
Αφρική
Ενημερώθηκε στις:

Ο Ερντογάν διέταξε την κατάσχεση λιβυκών χρημάτων σε τουρκικές τράπεζες

Αυτό το οικονομικό έγκλημα και τα λιβυκά πετρέλαια, είναι ο κύριος λόγος της τουρκικής εμπλοκής στην Λιβύη, τίποτε άλλο.

Οι Γάλλοι αναφέρουν (μέσω ραδιοφωνικού σταθμού και ΜΜΕ) ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, για υπεξαίρεση τεράστιων κεφαλαίων από το δημόσιο ταμείο της Λιβύης, μεγάλο μέρος των οποίων κατατέθηκε σε τουρκικές τράπεζες, ενώ αυτά τα λεηλατημένα κεφάλαια υπολογίζονται σε δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο γαλλικός ραδιοφωνικός σταθμός "IRFE" αποκάλυψε τις λεπτομέρειες του κρυφού ρόλου του Λίβυου αρχιτρομοκράτη που κατοικεί στην Τουρκία, με το όνομα Abdul Hakim Belhadj, ο οποίος θεωρείται ο κύριος μεσολαβητής του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη μεταφορά των Σύριων μισθοφόρων στη Λιβύη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία μετέφερε Σύριους μισθοφόρους μέσω των αεροπορικών εταιρειών που ανήκουν στον Belhadj, με χρήματα του λιβυκού λαού,υποδεικνύοντας ότι η Άγκυρα στοχεύει στη δημιουργία χάους στην χώρα, προετοιμάζοντας τη μελλοντική εισβολή της.

Μιλάμε για τρελό χρήμα που προέρχονταν από την εκμετάλλευση των πετρελαίων, το οποίο ανήκει φυσικά στο λαό της Λιβύης και τώρα χρηματοδοτεί Σύριους μισθοφόρους, αλλά και την τουρκική αμυντική βιομηχανία, καθώς και το ίδιο το ΑΚΡ.

Όπου εισέρχονται οι Τούρκοι, εκμεταλλεύονται τα πάντα. Για παράδειγμα στη Βόρεια Συρία, μάζεψαν σχεδόν όλη την παραγωγή σιταριού και κριθαριού, την οποία μετέφεραν σε σιλό εντός Τουρκίας, ενώ στο Ιράν μάζευαν χρυσό από τους Ιρανούς.  

 

https://twitter.com/LNA2019M/status/1221955557424234498

Επίθεση Ερντογάν στα ΗΑΕ για Ρώσους μισθοφόρους - Έμμεσο μήνυμα στη Μόσχα

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υλοποίησε μια σκληρή ευθεία επίθεση στο εμιράτο του Αμπού Ντάμπι, που υποστηρίζει το στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ και τους Ρώσους μισθοφόρους που πολεμούν για λογαριασμό του στη Λιβύη.

“Τα Η.Α.Ε. πληρώνουν πολλά χρήματα για τους εκατοντάδες Ρώσους μισθοφόρους που πολεμούν μαζί με τις δυνάμεις του Λίβυου στρατηγού, οι οποίες παραβιάζουν την  πρόσφατη κατάπαυση του πυρός”, δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια επίσκεψης του σε αφρικανικές χώρες.

Οι παρατηρήσεις του Τούρκου προέδρου ήρθαν λίγο μετά τη ανακοίνωση της κυβέρνησης του Σαράτζ, ότι επανειλημμένες επιθέσεις των ενόπλων δυνάμεων του Χάφταρ έχουν καταστήσει το χαρτί της ανακωχής “κουρελόχαρτο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ο Χαφτάρ αυτή τη στιγμή κατέχει την έρημο στη Λιβύη", δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια πτήσης από την Αλγερία προς τη Γκάμπια. 

"Έχει τον έλεγχο σε ερημικές περιοχές αλλά όχι σε κατοικημένες περιοχές. Η Τουρκία παρακολουθεί επί του παρόντος τις άσχημες προσπάθειες του Χάφταρ να καταλάβει περισσότερο έδαφος, αλλά θα κάνει ό, τι είναι απαραίτητο για να τον σταματήσει”, κατέληξε ο Ερντογάν.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Ρώσοι μισθοφόροι, σύμφωνα με το Bloomberg, έχουν την υποστήριξη της Αιγύπτου και των Η.A.E.

Όταν ερωτήθηκε πριν μερικές ημέρες, σχετικά με τους Ρώσους μισθοφόρους που πολεμούν στη Λιβύη, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν αρνήθηκε ρητά την παρουσία τους, αλλά δεν διευκρίνισε τον αριθμό τους και δήλωσε ότι δεν λαμβάνουν χρηματοδότηση από τη Μόσχα.

"Εάν υπάρχουν Ρώσοι πολίτες, δεν αντιπροσωπεύουν τα συμφέροντα του ρωσικού κράτους ούτε λαμβάνουν χρηματοδότηση από το ρωσικό κράτος", δήλωσε ο Πούτιν στις 11 Ιανουαρίου μετά από συνομιλίες με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στη Μόσχα.

Τώρα μπορούμε λοιπόν να κατανοήσουμε πολλά από αυτά που λαμβάνουν χώρα γύρω μας, την στιγμή που οι σειρήνες μας λένε στην πατρίδα μας, να συμφωνήσουμε δήθεν με την Τουρκία στη Χάγη, σε όλα τα ανοικτά θέματα με την γειτονική χώρα, λες και πρόκειται για ένα κανονικό κράτος και όχι για έναν πειρατή με προβιά κρατικής οντότητας.       

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ