Αφρική

Πολεμικό διάγγελμα Χ. Χαφτάρ: Έδωσε την τελική εντολή για κατάληψη της Τρίπολης - Δείτε βίντεο


Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου

Ραγδαίες οι εξελίξεις στη Λιβύη με την ανακοίνωση μέσω διαγγέλματος στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, της έναρξης της επίθεσης των στρατευμάτων του LNA στην Τρίπολη, η οποία ελέγχεται από την «κυβέρνηση εθνικής ενότητας» του πρωθυπουργού Σαράζ.

Ο Χαλίφα Χαφτάρ έδωσε το "πράσινο φως" για την τελική μάχη για την Τρίπολη, υποστηριζόμενος από την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Ρωσία, έναντι της κυβέρνησης της Τρίπολης και των εξτρεμιστικών πολιτοφυλακών της που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

«Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης είναι ο αδιαμφισβήτητος θριαμβευτής στη Μάχη της Τρίπολης», προεξόφλησε ο Χαλίφα Χαφτάρ στο πολεμικό διάγγελμα, προτρέποντας τους αντιπάλους του να παραδώσουν τα όπλα, για να αποφευχθεί μία αιματοχυσία.

Στόχος της επιχείρησης είναι η κατάληψη της πρωτεύουσας της Λιβύης που ελέγχεται για την ώρα από την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNΑ) του Φαγέζ αλ-Σαράζ, το "πιόνι" του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού υπέγραψε το παράνομο μνημόνιο για τις θαλάσσιες ζώνες και έδωσε στην Άγκυρα πρόσβαση στον εναέριο χώρο της Λιβύης, καθώς και σε στρατηγικές δομές όπως τα λιμάνια της Μισράτα και της Τρίπολης και το αεροδρόμιο Μίτιγκα.

Οι εντολές προς τις μονάδες του, ώστε να προχωρήσουν προς τη Λιβύη, προέκυψαν την ημέρα, που ξεκίνησαν εκ νέου οι πτήσεις στο μοναδικό λειτουργικό αεροδρόμιο της Λιβύης, που είχε μείνει κλειστό για τρεις μήνες λόγω των πυραυλικών επιθέσεων.

#القيادة_العامة .. كلمة القائد العام للقوات المُسلحة العربية الليبية المُشير أركان حرب / خليفة أبوالقاسم حفتر إلى أفراد الوحدات العسكرية المرابطين في محاور العاصمة بشأن إعلان المرحلة الأخيرة والحاسمة ، وإعطاء الأوامر بالتقدم نحو قلب العاصمة .. 12/12/2019 .. #مكتب_اعلام_القيادة_العامة_للقوات_المسلحة

Gepostet von ‎شعبة الاعلام الحربي‎ am Donnerstag, 12. Dezember 2019

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ