Αφρική

Ο LNA χτύπησε τουρκικό τεθωρακισμένο όχημα: Κινητικότητα των Αιγυπτιακών ΕΔ στα σύνορα με την Λιβύη


Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Πολλά μέτωπα έχει ανοίξει ο Ερντογάν, με τις απώλειες να μην σταματούν. Από την μία οι Κούρδοι στη Συρία, όπου σκοτώνουν στρατιώτες των ΤΕΔ και από την άλλη ο Χαφτάρ, όπου δίνει μάχη με τον LNA για να σταματήσει την επέλαση της Τουρκίας στην Λιβύη.

Η νίκη του Χαφτάρ αφορά και την Ελλάδα, καθώς ενδεχόμενη προέλαση των δυνάμεων της Τρίπολης, θα έχει άμεσο αντίκτυπο στο θέμα της ΑΟΖ με την Λιβύη.

Έτσι λοιπόν πριν λίγο, οι δυνάμεις του LNA χτύπησαν τουρκικό θωρακισμένο όχημα Kirpi, ξεφτιλίζοντας τις ΤΕΔ.

Ο Χαφτάρ είναι έναι έτοιμος για όλα, ενώ οι προ ημερών δηλώσεις του Khalid al-Mahjoub, διευθυντής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), είναι ενδεικτικές για το τι περιμένει την Τουρκία!

«Αυτό θα πρέπει να αποτραπεί άμεσα με την βία. Οι Τούρκοι ετοιμάζουν σοβαρή στήριξη στην οργάνωση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και αυτό αφορά εκτός όλων των άλλων και την Αίγυπτο», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Λίβυος Ταξίαρχος της υπηρεσίας πληροφοριών του LNA, ανέφερε ότι οι δυνάμεις του θα εξαλείψουν όλους τους τρομοκράτες στη Λιβύη, ακόμα και αυτούς που έρχονται από τη Συρία μέσω της Τουρκίας.

Ο ίδιος τόνισε ότι θα τους συλλάβει όλους και θα τους υποβάλλει σε δίκη ενώπιον των επίσημων δικαστηρίων με την ποινή του θανάτου.

KINHTIKOTHTA THS AIΓΥΠTOY

Tαυτόχρονα, άμεση κινητικότητα έχουμε από την Αίγυπτο, όπου έστειλε τανκ στα σύνορα με την Λιβύη.

Την ίδια στιγμή, ο Αχμέτ Ρασλάν, επικεφαλής της Επιτροπής Αραβικών Υποθέσεων του Αιγυπτιακού κοινοβουλίου, δήλωσε ότι η τουρκική επιθετικότητα κατά της κυριαρχίας της Συρίας είναι "απάνθρωπη και βάρβαρη".

"Αυτή η επίθεση αντιπροσωπεύει την ατζέντα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων που κατέστρεψαν πολλές αραβικές χώρες και εξάπλωσαν το χάος", δήλωσε ο Ρασλάν, υποστηρίζοντας ότι "η Τουρκία και το Κατάρ ευθύνονται κυρίως για τη διάδοση της τρομοκρατίας στον αραβικό κόσμο".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ