Κόσμος

Ιρλανδία: Περιορισμοί στα ηλεκτρικά πατίνια για τους κάτω των 18 ετών μετά την αύξηση των σοβαρών τραυματισμών

Η Ιρλανδία θα αυξήσει το ελάχιστο όριο ηλικίας για τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών στα 18 από τα 16 έτη και θα απαιτήσει από τους οδηγούς να έχουν άδεια οδήγησης και να φορούν κράνος, δήλωσε η κυβέρνηση τη Δευτέρα, αν και δεν προχώρησε σε πλήρη απαγόρευση προς την οποία είχε δηλώσει ότι κλίνει ο πρωθυπουργός Μάικλ Μάρτιν.

Η Ιρλανδία ακολούθησε μια σειρά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και πόλεις στην καταπολέμηση της αυξανόμενης χρήσης ηλεκτρικών σκούτερ μετά την αύξηση των ατυχημάτων, ιδίως μεταξύ παιδιών.

 

Οι εισαγωγές παιδιών και νέων για τραυματικές εγκεφαλικές βλάβες που προκύπτουν από ατυχήματα με ηλεκτρικά πατίνια έχουν αυξηθεί κατά 50% τους τελευταίους 12 μήνες, σύμφωνα με την Children’s Health Ireland (CHI), η οποία διαχειρίζεται όλες τις εθνικές παιδιατρικές υπηρεσίες.

Η CHI εκτιμά ότι ένα έως δύο παιδιά την ημέρα παρουσιάζονται στα τμήματα επειγόντων περιστατικών αυτό το καλοκαίρι με τραυματισμούς από ηλεκτρικά πατίνια.

Ο Μάρτιν δήλωσε στους νομοθέτες την περασμένη εβδομάδα ότι τείνει προς την πλήρη απαγόρευση, μια επιλογή που ο επικεφαλής της ιρλανδικής αστυνομίας δήλωσε ότι θα υποστήριζε απόλυτα, προσθέτοντας ότι τα οχήματα χρησιμοποιούνται επίσης για τη διευκόλυνση της διακίνησης ναρκωτικών και την «τρομοκράτηση» των τοπικών κοινοτήτων.

Στο τραπέζι η πλήρης απαγόρευση

Μια πιθανή πλήρης απαγόρευση θα παραμείνει στο τραπέζι, ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της, καθώς περιέγραψε άλλα μέτρα, όπως η υποχρεωτική χρήση γιλέκων υψηλής ορατότητας και η απαγόρευση πώλησης ηλεκτρικών σκούτερ που μπορούν να υπερβούν το νόμιμο όριο ταχύτητας των 20 χιλιομέτρων την ώρα (12,4 μίλια την ώρα).

Η Σούζαν Κρόου, σύμβουλος εντατικής θεραπείας σε ένα από τα κύρια νοσοκομεία παίδων στο Δουβλίνο, δήλωσε ότι η καλύτερη εφαρμογή των νόμων θα ήταν καθοριστική.

«Θα ήθελα σίγουρα να δω ότι θα επανεξεταστεί μετά από μια περίοδο μηνών και αν εξακολουθούμε να μην έχουμε τραυματισμούς, νομίζω ότι θα πρέπει να εξεταστεί η πλήρης απαγόρευση», δήλωσε στον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα RTE.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ