Κόσμος

Ο Μακρόν τραγουδά τη «Μασσαλιώτιδα» με το πλήρωμα του Σαρλ Ντε Γκωλ

Μια στάση στο αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ», ανοιχτά της Κρήτης, έκανε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά την επιστροφή του στη Γαλλία, αφού βρέθηκε χθες Δευτέρα στην Κύπρο για την τριμερή συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την αναχαίτιση drones στη μεγαλόνησο.

Ο Γάλλος πρόεδρος έφτασε με στρατιωτικό ελικόπτερο στο αεροπλανοφόρο, αφού είχε συναντηθεί στη Σούδα με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια. Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στα social media ο Εμανουέλ Μακρόν προτρέπει τους Γάλλους ναύτες να τραγουδήσουν τον Εθνικό Ύμνο της Γαλλίας, τη γνωστή «Μασσαλιώτιδα». Στις εικόνες, φαίνονται όλοι μαζί σε θέση προσοχής, να τραγουδούν με περηφάνεια και σεβασμό.

Ο Γάλλος πρόεδρος ανέβασε βίντεο από τη στιγμή που φτάνει στο «Σαρλ ντε Γκωλ» με στρατιωτικό ελικόπτερο, με τα εναέρια πλάνα από το αεροπλανοφόρο να είναι εντυπωσιακά.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να βρίσκομαι ξανά ανάμεσά σας, πίσω σε αυτό το υπόστεγο στο Σαρλ ντε Γκωλ. Η Γαλλία είναι εδώ για να προστατεύσει τους δικούς της, να σταθεί στο πλευρό των συμμάχων και των φίλων της που δέχονται επίθεση και να συμμετάσχει σε αποστολές ζωτικής σημασίας. Θα προχωρήσουμε με ηρεμία. Η παρουσία σας αποδεικνύει τη δύναμη της Γαλλίας ως δύναμη ειρήνης στο πλευρό των φίλων της», ακούγεται ο Μακρόν να λέει απευθυνόμενος στο πλήρωμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ