Κόσμος

Τεχεράνη: «Τρομοκρατικές οργανώσεις είναι οι ευρωπαϊκοί στρατοί»

«Σύμφωνα με το άρθρο 7 του νόμου για τα αντίμετρα που αφορούν τον χαρακτηρισμό του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης ως τρομοκρατικής οργάνωσης, οι στρατοί των ευρωπαϊκών χωρών θεωρούνται τρομοκρατικές οργανώσεις», δήλωσε στο κοινοβούλιο ο Γαλιμπάφ, ο οποίος φορούσε, όπως και οι βουλευτές, στολή των Φρουρών της Επανάστασης σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Και όλα αυτά ενώ στον Περσικό Κόλπο έχει φτάσει ισχυρική αμερικανική δύναμη ενώ σήμερα οι Φρουροί της Επανάστασης θα διεξάγουν μεγάλη ναυτική άσκηση. Σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο Fars στις «ναυτικές βολές» στα Στενά του Ορμούζ εκτός από το Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν θα συμμετέχουν δυνάμεις της Ρωσίας και της Κίνας. «Οι δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης εκπαιδεύονται σε επιχειρήσεις ασύμμετρου πολέμου με ταχύπλοα για επιθέσεις σαμποτάζ καθώς και με θαλάσσια και εναέρια drones», επίσης αναφέρεται.

«Ο πόλεμος δεν θα συνέφερε κανέναν»

Ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν δήλωσε χθες Σάββατο το βράδυ ότι το ξέσπασμα πολέμου δεν θα ήταν «προς το συμφέρον ούτε του Ιράν, ούτε των ΗΠΑ», τη στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εκφράζει την αισιοδοξία του πως θα καταλήξει σε συμφωνία με την Τεχεράνη, στην περίπτωση όμως που αυτή δεν περιλαμβάνει πυρηνικά όπλα.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν ουδέποτε επιδίωξε και δεν επιδιώκει επ’ ουδενί πόλεμο, κι έχει τη βαθιά πεποίθηση ότι ένας πόλεμος δεν θα ήταν προς το συμφέρον ούτε του Ιράν, ούτε των ΗΠΑ, ούτε της περιοχής», είπε ο Μασούντ Πεζεσκιάν κατά τη διάρκεια συνδιάλεξής του με τον αιγύπτιο ομόλογό του Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, σύμφωνα με την ιρανική προεδρία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ