Μόντι
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

«Απόλυτη περιφρόνηση» για την αναφορά στον Μόντι στα αρχεία Επστάιν

Με ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα απάντησε το Σάββατο η ινδική κυβέρνηση στις αναφορές που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μέσω των αποκαλυπτικών αρχείων για την υπόθεση του καταδικασμένου σεξουαλικού εγκληματία Τζέφρι Επστάιν, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις αμερικανικές αρχές.

Αφορμή στάθηκε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, το οποίο κάνει λόγο για τον Ινδό Πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι, και την επίσκεψή του στο Ισραήλ. Το Νέο Δελχί έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά οποιαδήποτε σύνδεση, υποβαθμίζοντας το περιεχόμενο του εγγράφου.

«Χυδαίοι συλλογισμοί ενός εγκληματία»

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ινδίας, Ραντίρ Τζαϊσβάλ, σε επίσημη δήλωσή του, ξεκαθάρισε τη θέση της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για ανυπόστατους ισχυρισμούς που δεν αξίζουν παρά μόνο την περιφρόνηση.

«Είδαμε αναφορές για ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τα λεγόμενα αρχεία Επστάιν που αναφέρεται στον Πρωθυπουργό και την επίσκεψή του στο Ισραήλ», ανέφερε ο κ. Τζαϊσβάλ.

Και συνέχισε με έντονο ύφος: «Πέρα από το γεγονός της επίσημης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ τον Ιούλιο του 2017, οι υπόλοιποι υπαινιγμοί στο email δεν είναι τίποτα περισσότερο από χυδαίοι συλλογισμοί (trashy ruminations) ενός καταδικασμένου εγκληματία, οι οποίοι αξίζει να απορριφθούν με την απόλυτη περιφρόνηση».

Το παρασκήνιο της δημοσίευσης

Η αντίδραση της Ινδίας έρχεται στον απόηχο της δημοσιοποίησης χιλιάδων σελίδων εγγράφων και βίντεο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, σε εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας που ενέκρινε το Κογκρέσο. Τα αρχεία αυτά ρίχνουν φως στο δίκτυο επαφών του Επστάιν, ωστόσο η ινδική πλευρά τονίζει ότι η αναφορά στον Μόντι στερείται οποιασδήποτε πραγματικής βάσης πέραν της χρονικής σύμπτωσης μιας επίσημης διπλωματικής αποστολής.

Η επίσκεψη του 2017 στο Ισραήλ, στην οποία αναφέρεται το επίμαχο email, ήταν ιστορικής σημασίας, καθώς ήταν η πρώτη που πραγματοποίησε Ινδός πρωθυπουργός στη χώρα, σηματοδοτώντας τη σύσφιξη των σχέσεων Νέου Δελχί και Τελ Αβίβ. Η προσπάθεια σύνδεσής της με την υπόθεση Επστάιν αντιμετωπίζεται από την Ινδία ως κακόβουλη και παντελώς αβάσιμη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελλάδα - Τουρκία - ( ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΦΩΤΟ.)
Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι ενισχύουν το "CASUS BELLI" - Μας απαγορεύουν την διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων σε νησιά μας στο Αιγαίο απειλώντας με επέμβαση!

Για Θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο μας προετοιμάζουν οι Τούρκοι, ώστε να μας αναγκάσουν να διαπραγματευτούμε επί του...