Μία γυναίκα από το Χαμσάιρ υπέστη σοβαρά εγκαύματα κατά τη διάρκεια πτήσης της Ryanair, με αποτέλεσμα η αεροπορική εταιρεία να την αποζημιώσει.
Σύμφωνα με το itv, η Ντενίζ Έλιοτ πετούσε με φίλους από το Μπόρνμουθ, με προορισμό τη Μαγιόρκα,+ όταν της έδωσαν έναν καφέ σε πλαστικό ποτήρι, με την αεροσυνοδό να την ενημερώνει ότι έχει ξεμείνει από καπάκια.
Η 63χρονη νοσοκόμα ακούμπησε τον καφέ στο τραπεζάκι της και γλίστρησε, με αποτέλεσμα το καυτό υγρό να πέσει στα πόδια της. Λόγω της ιδιότητάς της, η Ντενίζ γνώριζε πώς να αντιμετωπίσει τα εγκαύματα, χρησιμοποιώντας κρύα κομπρέσα.
«Τους ζήτησα πετσέτα και μου είπαν ότι δεν είχαν, έπρεπε να κάνω μόνη μου τις πρώτες βοήθειες»
«Έβαλα το φόρεμά μου στα γόνατά μου για να βοηθήσω, αλλά χρειαζόμουν κάτι απορροφητικό βρεγμένο με κρύο νερό για να σβήσω τη θερμοκρασία από αυτό (σ.σ. τα εγκαύματα)», είπε αρχικά η 63χρονη και συνέχισε:
«Τους ζήτησα μια πετσέτα, ή κάτι τέτοιο, αλλά είπαν ότι δεν είχαν. Οπότε έπρεπε να κάνω μόνη μου τις πρώτες βοήθειες. Όταν όντως έφεραν κάτι, μου έφεραν πρώτα μερικές στεγνές χαρτοπετσέτες και έμεινα άναυδη.
Μετά επέστρεψαν με μερικά μαντηλάκια, αλλά αποδείχτηκε ότι ήταν μαντηλάκια επιφανειών, τα οποία, φυσικά, περιέχουν αλκοόλ.
Τελικά, κάποιος έφερε ένα μπουκάλι τζελ για εγκαύματα. Ζητήσαμε να το κρατήσουμε για μια δεύτερη εφαρμογή, αλλά ο αεροσυνοδός είπε ότι αυτό δεν ήταν δυνατό και έπρεπε να επιστρέψει στο φαρμακείο. Ήταν απόλυτη έκπληξη».
Η εταιρεία συμφώνησε σε εξωδικαστικό διακανονισμό -«Δεν ήθελα να κάνω φασαρία», ξεκαθάρισε η 63χρονη
Μετά την πτήση, η Ντενίζ υπέβαλε αξίωση αποζημίωσης για τραυματισμό κατά της αεροπορικής εταιρείας, βάσει της Σύμβασης του Μόντρεαλ, η οποία διέπει τις διεθνείς αεροπορικές μεταφορές.
Την υπόθεσή της ανέλαβε η δικηγορική εταιρεία Hudgell Solicitors, η οποία μετέφερε τις ανησυχίες της στην αεροπορική εταιρεία, η οποία αρνήθηκε κάθε ευθύνη.
Λίγο πριν τη δίκη, η Ryanair συμφώνησε σε εξωδικαστικό διακανονισμό ύψους 4.350 λιρών.
«Δεν ήθελα να κάνω φασαρία, αλλά αυτό που με εκνεύρισε πραγματικά ήταν η έλλειψη οργάνωσης σε μία επείγουσα ανάγκη από την πλευρά της Ryanair.
Δεν ήταν ποτέ θέμα χρημάτων, αλλά δεν άκουσαν και απλώς συνέχισαν να απορρίπτουν τις ερωτήσεις μου – αυτό με έκανε να υποβάλω αξίωση», ανέφερε η 63χρονη Ντενίζ.
Από την πλευρά της, η νομική εκπρόσωπος της 63χρονης, Τρέισι Στάνσφιλντ, είπε τα εξής:
«Είναι κάτι τρομακτικό να αντιμετωπίζεις μια υπερδύναμη όπως η Ryanair, αλλά οι εταιρικοί γίγαντες αυτού του κόσμου είναι εξίσου υπόλογοι για τις πράξεις τους με όλους εμάς.
Τα τελευταία χρόνια, έχουμε παρατηρήσει μια αυξανόμενη τάση παραθεριστών να υφίστανται εγκαύματα κατά τη διάρκεια της πτήσης, συχνά λόγω κακοσυντηρημένων τραπεζιών αεροπλάνων.
Χάριν των πελατών τους, αυτό είναι κάτι που η Ryanair και άλλες αεροπορικές εταιρείες πρέπει να διορθώσουν επειγόντως».