Πακιστάν
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Πακιστάν: Νιόπαντρο ζευγάρι σκοτώθηκε από έκρηξη φιάλης αερίου μία ημέρα μετά τον γάμο τους (Βίντεο)

Τραγικό συμβάν σημειώθηκε την Κυριακή στο Ισλαμαμπάντ, την πρωτεύουσα του Πακιστάν, όταν έκρηξη φιάλης υγραερίου σε κατοικία όπου διεξαγόταν γαμήλια συγκέντρωση προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων, ανάμεσά τους και του ζευγαριού των νέων που είχε παντρευτεί μία μόλις ημέρα πριν. Το γεγονός μετατράπηκε από εορτασμό σε πένθος για μια οικογένεια και τους προσκεκλημένους που βρίσκονταν στο σπίτι.

Η έκρηξη συνέβη στις πρώτες πρωινές ώρες της 11ης Ιανουαρίου στο Sektor G-7/2, μια κατοικημένη περιοχή του Ισλαμαμπάντ, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της δεξίωσης. Το ρεπορτάζ των αρχών αναφέρει ότι οι καλεσμένοι και μέλη της οικογένειας είχαν ήδη κοιμηθεί όταν η φιάλη αερίου εξερράγη, με αποτέλεσμα να προκληθεί κατάρρευση τμήματος του κτιρίου όπου φιλοξενούνταν οι καλεσμένοι.

Οι υπηρεσίες διάσωσης έσπευσαν άμεσα στο σημείο και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν συνολικά περισσότερα από δέκα άτομα από τα ερείπια, ενώ τουλάχιστον ενδεκα άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομειακές μονάδες για ιατρική φροντίδα. Εκτός από το ίδιο το ζευγάρι, στις νεκρές περιλαμβάνονται και μέλη της οικογένειας αλλά και προσκεκλημένοι που είχαν παραμείνει στο σπίτι.

Έρευνα για τα αίτια και αντιδράσεις Αρχών

Οι πρώτες ενδείξεις από τις αρχές συνηγορούν υπέρ της εκδοχής ότι η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή από φιάλη υγραερίου (LPG), η χρήση της οποίας είναι διαδεδομένη στο Πακιστάν λόγω ανεπαρκούς πίεσης στο δίκτυο φυσικού αερίου και ευρείας εξάρτησης από τέτοιους τύπους εγκαταστάσεων σε κατοικίες. Η τελική αιτία της έκρηξης θα προσδιοριστεί από την επίσημη έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η σοκαριστική εξέλιξη προκάλεσε δημόσιες αντιδράσεις και εκφράσεις συλλυπητηρίων από κυβερνητικά στελέχη. Ο πρόεδρος της Γερουσίας του Πακιστάν, Γιουσούφ Ράζα Γκιλάνι, χαρακτήρισε το περιστατικό ως «καρδιακή τραγωδία» που μετέτρεψε έναν εορτασμό σε πένθος για πλήθος ανθρώπων, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας γύρω από τη χρήση φιαλών αερίου και την τήρηση αυστηρών κανονισμών για την πρόληψη παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Μοχάμαντ Σεχμπάζ Σαρίφ, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και ζήτησε πλήρη διερεύνηση του συμβάντος.

Το δυστύχημα έχει επίσης προκαλέσει ανησυχία για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων αερίου σε κατοικίες της χώρας, δεδομένης της συχνής χρήσης φιαλών LPG σε αντίστοιχες περιστάσεις και την ιστορική σύνδεση τέτοιων συσκευών με θανατηφόρα ατυχήματα λόγω διαρροών ή κακής συντήρησης. Οι αρχές έχουν ήδη αναλάβει δράση για την εκτίμηση και την επιβολή αντίστοιχων μέτρων πρόληψης.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κύπρος 0

Σεισμός στην Κύπρο! Νεκρός διπλωμάτης στην Ρωσική Πρεσβεία και εξαφάνιση-θρίλερ ολιγάρχη- Ποιος "αυτοκτόνησε" τον υψηλόβαθμο αξιωματούχο;

Είναι ο Μπαουμγκέρτνερ θύμα ενός ατυχήματος ή μήπως το «μακρύ χέρι» της Μόσχας τον βρήκε στις κυπριακές ακτές για να...