Κόσμος

Προσπάθεια ΗΠΑ να κατασχεθεί πετρελαιοφόρο που συνδέεται με τη Βενεζουέλα

Απόπειρα σύλληψης ενός πετρελαιοφόρου που συνδέεται με τη Βενεζουέλα πραγματοποιούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, αφού το καταδίωξαν για περισσότερο από δύο εβδομάδες στον Ατλαντικό, δήλωσαν σήμερα Τετάρτη 7/1 στο Reuters δύο αμερικανοί αξιωματούχοι.

Η προσπάθεια για τη σύλληψή του, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει εντάσεις με τη Ρωσία, γίνεται αφού το τάνκερ, που έφερε αρχικά την ονομασία Bella-1, διέφυγε του αμερικανικού ναυτικού «αποκλεισμού» δεξαμενοπλοίων, στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις, και απέκρουσε προσπάθειες δυνάμεων της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ να επιβιβασθούν σ' αυτό.

Οι ίδιοι πρόσθεσαν ότι ρωσικά πολεμικά σκάφη βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή όταν πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση, περιλαμβανομένου ενός ρωσικού υποβρυχίου.

Το δεξαμενόπλοιο, το οποίο φέρει τώρα την ονομασία Marinera και είναι υπό ρωσική σημαία, είναι το τελευταίο τάνκερ που γίνεται στόχος της Ακτοφυλακής των Ηνωμένων Πολιτειών αφότου ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άρχισε την εκστρατεία πίεσης εναντίον της Βενεζουέλας.

Σε μια χωριστή εξέλιξη, η αμερικανική Ακτοφυλακή αναχαίτισε επίσης στα λατινοαμερικανικά ύδατα ένα άλλο δεξαμενόπλοιο που συνδέεται με τη Βενεζουέλα, είπαν στο Ρόιτερς αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τι δήλωσε απόστρατος Γάλλος Στρατηγός της Λεγεώνας των Ξένων για τον Τραμπ-Γροιλανδία και αμερικανικές βάσεις στην Ευρώπη (Βίντεο)

Τεθωρακισμένος ο Στρατηγός Μισέλ Γιακόβλεφ που υπηρέτησε ως επί το πλείστον στη Λεγεώνα των Ξένων (όπου διοικούσε το 1ο...