Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ταλιμπάν: Iσχυρίζονται ότι το Πακιστάν παραβίασε τον εναέριο χώρο του Αφγανιστάν

Nωρίτερα, ακούστηκε μια έκρηξη στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, με την κυβέρνηση των Ταλιμπάν να επιβεβαιώνει ότι διεξάγεται έρευνα.

Ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος του Ισλαμικού Εμιράτου, δήλωσε ότι δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί λεπτομέρειες σχετικά με θύματα ή ζημιές. Το γεγονός περιβάλλεται από αντικρουόμενες πληροφορίες, σημειώνει το India Today. Ορισμένα μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν ότι το Πακιστάν είχε ως στόχο τον Νουρ Γουάλι Μασούντ, ηγέτη των Πακιστανών Ταλιμπάν (TTP). Ωστόσο, το TOLO News έλαβε ένα ηχητικό μήνυμα που αποδίδεται στον Mασούντ, στο οποίο «απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι πραγματοποιήθηκε επίθεση εναντίον του στην Καμπούλ».

Αξιωματούχοι των Ταλιμπάν και ορισμένοι Αφγανοί δημοσιογράφοι φέρεται επίσης να αρνούνται ότι πραγματοποιήθηκε αεροπορική επιχείρηση από το Πακιστάν. Η χρονική στιγμή του συμβάντος θεωρείται σημαντική, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών του Αφγανιστάν, Amir Khan Muttaqi, βρίσκεται στην Ινδία για προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας, Dr. S. Jaishankar.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Κυκλώνει την Ινδία ο Ερντογάν - Με ποια χώρα εκτός του Πακιστάν συμμάχησε στρατιωτικά η Τουρκία για να χτυπήσει με πόλεμο την Ινδία;

Σε αυτήν την χώρα η Άγκυρα στέλνει βαλλιστικούς πυραύλους και τροχοφόρα άρματα μάχης ενώ κρατά “ζεστό” το θέμα του...