Ένας 60χρονος ομογενής, ο Αρτέμιος Μίντζας, κατηγορείται για 25 αδικήματα, μεταξύ αυτών και απόπειρα ανθρωποκτονίας, μετά το περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Croydon Park, στα δυτικά προάστια του Σίδνεϊ.
Σύμφωνα με τον Νέο Κόσμο, η περιοχή τέθηκε σε αποκλεισμό για περίπου δύο ώρες, έπειτα από αναφορές για ένοπλο άνδρα στην Georges River Road, κοντά στην Brighton Street. Η αστυνομία της NSW περιέγραψε την επιχείρηση ως «εξαιρετικά επικίνδυνη».
Σύμφωνα με τις Αρχές, ο Μίντζας φέρεται να πυροβόλησε έως και 50 φορές, «τυχαία και αδιάκριτα», από το παράθυρο διαμερίσματος πάνω από εμπορικό κατάστημα, πλήττοντας 13 οχήματα και μια στάση λεωφορείου.
Οι έρευνες συνεχίζονται από την ειδική ομάδα Strike Force Cornwood, η οποία εξετάζει τα αίτια και τις συνθήκες του περιστατικού που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.