Κόσμος

Σεισμός - «τέρας» απειλεί την Τουρκία - Τι λένε οι ειδικοί

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Μετά τον σεισμό των 4,2 Ρίχτερ στο Σιμάβ της Κιουτάχειας στην Τουρκία, οι ειδικοί προειδοποιούν για πιθανότητα ισχυρότερου σεισμού στις γειτονικές περιοχές.

Στις 02:16 τα ξημερώματα, η Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτων Αναγκών (AFAD) ανακοίνωσε σεισμό 4,2 Ρίχτερ στο Σιμάβ της Κιουτάχειας. Η δόνηση προκάλεσε πανικό στους κατοίκους και τράβηξε την προσοχή της επιστημονικής κοινότητας.

Πιθανότητα ισχυρότερου σεισμού

Ο σεισμολόγος Δρ. Οσμάν Μπεκτάς, μέσω των κοινωνικών δικτύων, τόνισε ότι οι ρηγματώσεις από το μπλοκ Ουσάκ επεκτείνονται προς την Κιουτάχεια και τις γειτονικές περιοχές.

Όπως δήλωσε: «Η σεισμικότητα δείχνει τη μετάβαση από το μπλοκ Ουσάκ στο μπλοκ Κουτάχια–Μπαλικεσίρ».

Υπενθυμίζει ότι μεταξύ 1969 και 2025 έχουν σημειωθεί έξι σεισμοί μεγέθους 6-7 στην περιοχή του Ουσάκ.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ισχυρότερης δόνησης, ο Δρ. Μπεκτάς υπογραμμίζει: «Υπάρχει πιθανότητα να συμβεί σεισμός 6-7 Ρίχτερ στο Σιμάβ».

Σε ερώτηση για τις περιοχές που ενδεχομένως θα πληγούν περισσότερο, ο Τούρκος σεισμολόγος απάντησε: «Για τις επαρχίες γύρω από την περιοχή Ουσάκ», εστιάζοντας στις περιοχές που θεωρούνται πιο ευάλωτες σε ένα πιθανό ισχυρό σεισμό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ