Ο υπουργός Οικονομικών του Νεπάλ συνελήφθη, ξεγυμνώθηκε και βασανίστηκε σε ποτάμι από θυμωμένους διαδηλωτές, σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΗΝΕΣ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ
Η κατάσταση στο Νεπάλ ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, υπουργοί που δεν κατάφεραν να φύγουν κυνηγιούνται και ξυλοκοπούνται στους δρόμους από εξαγριωμένα πλήθη. Κυβερνητικά κτίρια, το ξενοδοχείο Hilton και πολυτελείς κατοικίες αξιωματούχων φλέγονται.
Οι διαμαρτυρίες τροφοδοτήθηκαν κυρίως από την αχαλίνωτη διαφθορά, με την απαγόρευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να γίνεται η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Εν τω μεταξύ, οι ξένοι τουρίστες φαίνεται να έχουν κολλήσει σε μια χώρα που μαστίζεται από επανάσταση. Όλες οι πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Νεπάλ έχουν ακυρωθεί και η ίδια η εγκατάσταση έχει κλείσει. Οι αρχές έχουν θέσει σε λειτουργία λεωφορεία μεταφοράς τουριστών μεταξύ του αεροδρομίου και των μεγάλων ξενοδοχείων στο Κατμαντού.