Ο Ντόναλντ Τραμπ αντέδρασε στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει πρόστιμο 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Google, κατηγορώντας την ΕΕ ότι πλήττει αμερικανικές επιχειρήσεις.
«Είναι πολύ άδικο, και οι Αμερικανοί φορολογούμενοι δεν θα το ανεχτούν!» δήλωσε, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τις ενέργειες της Ευρώπης και προσθέτοντας ότι δεν θα επιτρέψει την ύπαρξη αυτών των «διακριτικών ενεργειών». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Apple, η οποία αναγκάστηκε να πληρώσει 17 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμο, τονίζοντας πως, κατά την άποψή του, το πρόστιμο αυτό δεν θα έπρεπε να είχε επιβληθεί και ότι η εταιρεία θα πρέπει να πάρει τα χρήματά της πίσω.
Ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη να προστατευτεί η καινοτομία και η αμερικανική επιχειρηματικότητα από τέτοιες αδικίες και προειδοποίησε ότι εάν συνεχιστούν αυτές οι ενέργειες, θα αναγκαστεί να κινήσει διαδικασία βάσει του Άρθρου 301 για να καταργήσει τα άδικα πρόστιμα.
Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα πρόστιμο ύψους 2,95 δισεκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία Google.
Οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός καταχράστηκε την κυριαρχική θέση του στον τομέα της διαδικτυακής διαφήμισης (Adtech). Το πρόστιμο ήταν αναμενόμενο, δεδομένου ότι από το 2023 η ΕΕ απειλούσε να απαιτήσει τη διάσπαση ενός μέρους των δραστηριοτήτων του ομίλου σε αυτόν τον τομέα, κάτι που ωστόσο δεν αποφασίστηκε σε αυτό το στάδιο.

Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:
Τραμπ: Αντιδρά για το πρόστιμο της ΕΕ στη Google - «Ήταν άδικο»!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news