Σε νέα κλιμάκωση οδηγούνται οι σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και των ανταρτών Χούθι της Υεμένης, μετά από νέα πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσαν οι τελευταίοι κατά του ισραηλινού εδάφους.
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Ίσραελ Κατς, απείλησε σήμερα τους Χούθι με «τις δέκα πληγές», παραπέμποντας στις βιβλικές πληγές που έπληξαν την Αίγυπτο. Η δήλωση έγινε μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της νέας εκτόξευσης πυραύλου από τους αντάρτες.
«Οι Χούθι εκτόξευσαν και πάλι πυραύλους εναντίον του Ισραήλ (…) Θα προκαλέσουμε τις δέκα πληγές στους Χούθι», έγραψε χαρακτηριστικά ο Κατς.
Ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα το πρωί πως ένας πύραυλος που εκτοξεύθηκε από τους Χούθι έπεσε σε ζώνη εκτός του ισραηλινού εδάφους, χωρίς να τεθούν σε λειτουργία οι σειρήνες συναγερμού, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν υπήρξε άμεση απειλή για τον πληθυσμό.
Από την πλευρά τους, οι Χούθι ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους πως στοχοθέτησαν το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, κοντά στο Τελ Αβίβ, με ένα βαλλιστικό πύραυλο. Η επίθεση αυτή έρχεται μόλις μία ημέρα μετά από δύο άλλες πυραυλικές επιθέσεις, για τις οποίες το Ισραήλ ανακοίνωσε πως τις αναχαίτισε.
Η ένταση μεταξύ των δύο πλευρών έχει ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι Χούθι ορκίστηκαν το Σάββατο να εκδικηθούν τον πρωθυπουργό τους, ο οποίος σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα μαζί με άλλους υπουργούς από ισραηλινό πλήγμα στην πρωτεύουσα Σαναά, την οποία ελέγχουν οι αντάρτες.