Κόσμος

Άνοδος 1,4% στο ΑΕΠ της Ευρωζώνης στο β’ τρίμηνο

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) η ετήσια ανάπτυξη του ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο 1,5%, οριακά υψηλότερα από την Ευρωζώνη, επιβεβαιώνοντας τη σταθεροποίηση της οικονομικής δραστηριότητας παρά τις επίμονες προκλήσεις.

Σε τριμηνιαία βάση, δηλαδή σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του έτους, η οικονομία της Ευρωζώνης ενισχύθηκε κατά 0,1%, ενώ η ΕΕ σημείωσε ανάπτυξη 0,2%. Τα στοιχεία δείχνουν μικρή αλλά θετική δυναμική, με τις μεγάλες οικονομίες να καταγράφουν περιορισμένες διακυμάνσεις και τα κράτη-μέλη της περιφέρειας να εμφανίζουν ανομοιογενή εικόνα.

Η Eurostat αναμένεται να δημοσιεύσει τα αναλυτικά στοιχεία των επιμέρους χωρών τις επόμενες εβδομάδες, τα οποία θα φωτίσουν τους κλάδους και τις αγορές που στήριξαν την ανάπτυξη. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η κατανάλωση παραμένει υποτονική, ενώ οι επενδύσεις και οι εξαγωγές παίζουν μεγαλύτερο ρόλο στη συγκράτηση της επιβράδυνσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

polemos-ukrania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Άνοιξαν οι «πύλες» του Ποκρόβσκ! Το μέγα λάθος της Ουκρανίας που άνοιξε τον δρόμο στους Ρώσους και τώρα προελαύνουν σε 3 κατευθύνσεις εντός της πόλης

Ειδικοί πιστεύουν πως το Κίεβο έκανε ένα σημαντικό τακτικό λάθος που οδήγησε σε κατάρρευση των αμυνών έξω από το...