Τάφος Αγνώστου Στρατιώτη ΓΑΛΛΙΑ
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Άνδρας άναψε τσιγάρο από τη φλόγα στον Τάφο Αγνώστου Στρατιώτη

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η υπουργός Βετεράνων και Μνήμης της Γαλλίας, Πατρίσια Μιράλες, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο ένας άνδρας καταγράφεται να ανάβει το τσιγάρο του από τη φλόγα στον Τάφο του Αγνώστου Στρατιώτη, κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι.

Στο βίντεο, που τραβήχτηκε από τουρίστα από τη Λετονία το βράδυ της 4ης Αυγούστου, ο άνδρας φαίνεται να σκύβει στο μνημείο, να ανάβει το τσιγάρο του και να απομακρύνεται ατάραχος, ενώ δεκάδες τουρίστες παρακολουθούν.

Ο Τάφος του Αγνώστου Στρατιώτη τιμά τους πεσόντες της Γαλλίας, φιλοξενώντας τα λείψανα στρατιώτη που σκοτώθηκε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η φλόγα που καίει αδιάκοπα στο σημείο αποτελεί σύμβολο μνήμης και σεβασμού.

Η υπουργός καταδίκασε την πράξη ως «βεβήλωση μνήμης» και ανακοίνωσε πως θα κινηθεί νομικά για την αποκατάσταση του συμβολισμού του μνημείου.

Η Πατρίσια Μιράλες, σε ανάρτησή της στο X αναφέρει συγκεκριμένα:
«Κυκλοφορούν σοκαριστικές εικόνες: ένας άνδρας πατάει πάνω στον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου και ανάβει το τσιγάρο του με τη φλόγα της αιώνιας φλόγας.

Μια πράξη απαράδεκτης απρέπειας. Μια προσβολή προς τους νεκρούς μας, την ιστορία μας, το έθνος μας.

Δεν πρόκειται για απλή αγένεια: είναι προσβολή στη μνήμη όσων έπεσαν για τη Γαλλία.

Αυτή η φλόγα δεν ζεσταίνει ένα τσιγάρο: φυλάει τη θυσία εκατομμυρίων στρατιωτών μας.

Ενημέρωσα αμέσως τον Εισαγγελέα της Δημοκρατίας του Παρισιού, ώστε να βρεθεί ο δράστης και να επιβληθούν παραδειγματικές κυρώσεις.

Δεν μπορεί να προσβάλλεται ατιμώρητα η μνήμη της Γαλλίας.»

 


 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ