Ενώ η οι έρευνες για το σοκαριστικό τροχαίο στη Σαρδηνία που στοίχησε τη ζωή μιας 24χρονης κοπέλας είναι σε εξέλιξη, ο δικηγόρος της Βίβιαν Σπορ, συζύγου του επικεφαλούς της Lufthansa, παρουσιάζει τη δική της εκδοχή για το συμβάν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η πελάτισσά του είχε σταματήσει κανονικά στη διάβαση και ξεκίνησε πάλι, θεωρώντας ότι οι πεζοί είχαν ήδη περάσει.
«Η κυρία Σπορ σταμάτησε στη διάβαση, αυτό επιβεβαιώθηκε από μάρτυρες», δήλωσε ο Άντζελο Μερλίνι στην BILD. «Όταν είδε μια ομάδα πεζών να διασχίζει τη διάβαση, περίμενε. Στη συνέχεια ξεκίνησε, χωρίς να αντιληφθεί ότι η κοπέλα βρισκόταν ακόμα πάνω στη διάβαση. Τη χτύπησε με το αυτοκίνητο, το οποίο είναι αυτόματο και πολύ βαρύ, με πολύ χαμηλή ταχύτητα».
«Σταμάτησε και προσπάθησε να βοηθήσει – Λιποθύμησε από το σοκ»
Ο συνήγορος της Βίβιαν Σπορ επιμένει ότι η πελάτισσά του δεν εγκατέλειψε ποτέ το σημείο. «Αντιθέτως, ακινητοποίησε το όχημα, κατέβηκε αμέσως και προσπάθησε να προσφέρει πρώτες βοήθειες. Ωστόσο, μετά από μια πρώτη προσπάθεια ανάνηψης, η Βίβιαν Σπορ έχασε τις αισθήσεις της και λιποθύμησε», ανέφερε ο Μερλίνι. Οι αναφορές αυτές, προς το παρόν, δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως από την ιταλική αστυνομία.
Το δυστύχημα σημειώθηκε σε έναν κεντρικό δρόμο στην περιοχή Porto Cervo της Costa Smeralda στη Σαρδηνία. Ο δρόμος διαθέτει κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει το περιστατικό από διαφορετικές οπτικές. Οι ιταλικές Αρχές έχουν ήδη κατασχέσει το μαύρο SUV και αναμένεται τις επόμενες ημέρες η πραγματογνωμοσύνη.
Η 51χρονη δεν τέθηκε υπό κράτηση και της επετράπη να επιστρέψει στη Γερμανία, παρότι βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. «Οι Αρχές δεν έκριναν απαραίτητη την κράτησή της, αφού δεν υπήρξε πρόθεση φυγής», εξηγεί ο δικηγόρος της.
«Η κυρία Σπορ βρίσκεται σε σοκ και είναι απολύτως συντετριμμένη», υπογράμμισε ο συνήγορός της. Αν τελικά ασκηθεί δίωξη, η ποινή που προβλέπεται στην Ιταλία για ακούσια πρόκληση θανάτου σε τροχαίο κυμαίνεται από δύο έως επτά έτη.
Η οικογένεια της αδικοχαμένης Γκάια, δεν έχει προβεί σε καμία δημόσια δήλωση. Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, η 24χρονη κατευθυνόταν προς το σπίτι όπου εργαζόταν ως babysitter, όταν συνέβη το τραγικό δυστύχημα.