rafale
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Επίσημη επιβεβαίωση από την Γαλλία: Ένα ινδικό μαχητικό Rafale καταρρίφθηκε από το Πακιστάν

Από τότε που το Πακιστάν υποστήριξε πως κατέρριψε πέντε ινδικά μαχητικά αεροσκάφη (συμπεριλαμβανομένων τριών Rafale) κατά την διάρκεια του σύντομου πολέμου με την Ινδία, η γαλλική κατασκευάστρια της πλατφόρμας, Dassault, δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τις δηλώσεις αυτές.

Ήρθε η Επίσημη Επιβεβαίωση

Ξαφνιάζοντας όμως τους πάντες, ο Γάλλος στρατηγός Ζερόμ Μπελανζέ, ο οποίος σήμερα υπηρετεί ως αρχηγός της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας, δήλωσε πριν λίγες ώρες ότι υπάρχουν στοιχεία που υποδεικνύουν την απώλεια τριών ινδικών αεροσκαφών: ενός Mirage-2000, ενός Sukhoi ρωσικής προέλευσης και ενός Rafale.

Ο Γάλλος αξιωματούχος τόνισε πως πρόκειται για την πρώτη επιβεβαιωμένη απώλεια μαχητικού αεροσκάφους Rafale σε πραγματικό σενάριο μάχης. Η γαλλική πλατφόρμα έχει εξαχθεί σε οχτώ διαφορετικές χώρες, ωστόσο μόνο η Ινδία την έχει αναπτύξει σε πολεμικό επεισόδιο.

«Όπως είναι λογικό, όλες οι χώρες που έχουν αγοράσει μαχητικά Rafale προβληματίστηκαν με αυτήν την είδηση» είπε ο Μπελανζέ, αναφερόμενος στις πακιστανικές δηλώσεις περί κατάρριψης τριών ινδικών Rafale.

Να σας υπενθυμίσουμε πως πριν μερικές ημέρες και ένας ακόμη Γάλλος αξιωματικός, αυτήν την φορά ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός πληροφοριών, είχε παραδεχτεί ανώνυμα στο CNN πως η Ινδία πράγματι είχε χάσει τουλάχιστον ένα μαχητικό Rafale κατά την διάρκεια της νεότερης σύγκρουσής της με το Πακιστάν.

Και πριν εβδομάδες ο ίδιος ο διευθύνοντας σύμβουλος της Dassault, o Ερίκ Τραπιέ, είχε δηλώσει πως η Ινδία είχε χάσει ένα από τα γαλλικά μαχητικά Rafale της.

Η ίδια η Ινδία δεν έχει επιβεβαιώσει καμία απώλεια μαχητικού αεροσκάφους, συμπεριλαμβανομένων Rafale, από την εν λόγω ένοπλη σύρραξη με τις πακιστανικές ένοπλες δυνάμεις. Ο Ινδός υπουργός άμυνας είπε βέβαια πως «οι απώλειες είναι μέρος του πολέμου», χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Γάλλου στρατηγού είναι πλέον βέβαιο πως το

Νέο Δελχί απώλεσε τουλάχιστον ένα μαχητικό αεροσκάφος γαλλικής παραγωγής τύπου Dassault Rafale. Οι Πακιστανοί υποστήριξαν ότι είχαν καταρρίψει το συγκεκριμένο αεροσκάφος με κινεζικούς πυραύλους αέρος-αέρος τύπου PL-15, εμβέλειας 200 με 300 χιλιομέτρων. Τα όπλα αυτά εκτόξευσαν μαχητικά τύπου J-10C.

Η γαλλική επιβεβαίωση έρχεται να επικυρώσει μία τραγική απώλεια για την ινδική πολεμική αεροπορία. Ακόμη και εάν έχασε μόνο ένα Rafale, πρόκειται για ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός. Το Νέο Δελχί είχε αγοράσει μόλις 36 τέτοιες μονάδες από το Παρίσι, καταλαβαίνετε λοιπόν την σημασία τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

macron-starmer
Κόσμος 0

«Σκοτώθηκαν» Μακρόν και Στάρμερ στο Λονδίνο σχετικά με το ουκρανικό! Τι υποστήριζε ο καθένας τους και γιατί απειλείται με διχόνοια όλη η Ε.Ε.

Ο Γάλλος πρόεδρος ενεπλάκη σε τρομερή φιλονικία με τον Βρετανό πρωθυπουργό υπό την αιγίδα της Συμμαχίας των Προθύμων