Κόσμος

Ελβετία: Κατέρρευσαν οι εξαγωγές στις ΗΠΑ τον Μάιο

Ειδικότερα, οι ξένες πωλήσεις, σε προσαρμοσμένη βάση για εποχιακές διακυμάνσεις σημείωσαν βουτιά 42% τον Μάιο από τον Απρίλιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα. Την ίδια στιγμή, οι εισαγωγές από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 6,5%. Αυτό οδήγησε το εμπορικό πλεόνασμα της Ελβετίας να διαμορφωθεί σε μόλις 2 δισ. φράγκα ($2,4 δισ.) - το χαμηλότερο των τελευταίων πέντε ετών. 

Η ελβετική κυβέρνηση διαπραγματεύεται μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Guy Parmelin να αναφέρει πως είναι αισιόδοξος ότι μια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί μέχρι τις αρχές Ιουλίου. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε αρχικά την επιβολή δασμών 31% στην Ελβετία, ενώ στη συνέχεια αποφάσισε την αναστολή τους – εφαρμόζοντας ένα 10% για όλες τις χώρες – για μια περίοδο 90 ημερών μέχρι τις 9 Ιουλίου, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις υποχωρούν τρέχονταςαπό την Σουβέιντα-Οι Δρούζοι ξεβράκωσαν στρατιώτες του Αλ Τζολάνι (Νέα Βίντεο)

Κλαίνε οι Τζιχαντιστές από την ήττα τους στην Ν.Συρία-Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις υποχωρούν κακήν κακώς από τη...