Κόσμος

Στην Άγκυρα ο νέος Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία: «Ο Τραμπ θέλει να ανεβάσουμε το επίπεδο της συμμαχίας μας»

Στην Άγκυρα έφτασε αργά το βράδυ της Δευτέρας ο νέος Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία, Τόμας Μπάρακ, τονίζοντας πως πρόθεση των ΗΠΑ είναι η ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως είπε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο πρέσβης: «ο Ντόναλντ Τραμπ επιθυμεί να ανεβάσουμε το επίπεδο της συμμαχίας ΗΠΑ – Τουρκίας στο επίπεδο που της αξίζει. Πάντα είχαμε υπέροχη σχέση αλλά πρέπει να γίνει εξαιρετική». 

Ποιος είναι ο Τόμας Μπάρακ

Ο νέος Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία είναι προσωπικός φίλος του Αμερικανού προέδρου από παλιά.  

Από τον Ιανουάριο του 2017, υπήρξε σύμβουλος κυβερνητικών αξιωματούχων για την αμερικανική πολιτική στη Μέση Ανατολή.

Του ασκήθηκε ποινική δίωξη το 2021 για αδήλωτο lobbying, ή αλλιώς εκπροσώπηση ειδικών συμφερόντων, επ’ ωφελεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Απαλλάχθηκε το 2022.

Ο Τομ Μπάρακ είναι «πεπειραμένη φωνή λογικής» και «χαίρει σεβασμού», είχε γράψει ο Τραμπ στο Truth Social ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να του αναθέσει το πόστο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Bellhara
Ελληνοτουρκικά 0

Πως και γιατί θα πρέπει να στηθεί επιχείρηση φίλιας αεροναυτικής συνοδείας της Φρεγάτας BELHARA ΚΙΜΩΝ μέχρι τη Σαλαμίνα; Οι τρείς "συμπτώσεις"

Ποιός ελέγχει πλήρως την Λιβύη και τις ακτές της Συρίας, ώστε να μην "ξεφύγει" από εκεί κανένα drone "αγνώστου...