Κόσμος

Φονική κατάρρευση γέφυρας στον Ισημερινό: 4 νεκροί, έρευνες για αγνοούμενους

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε κρεμαστή γέφυρα μήκους 200 μέτρων στο νοτιοδυτικό τμήμα του Ισημερινού, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή η εθνική γραμματεία διαχείρισης κινδύνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το δυστύχημα έγινε την Τετάρτη σε μικρό χωριό, το Ντάουλε, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, όταν κατέρρευσε γέφυρα που ενώνει τις δυο όχθες του ποταμού Μάγρο, ενώ πάνω της βρίσκονταν τέσσερα φορτηγά, άλλο όχημα και δυο μοτοσικλέτες.

Η γραμματεία ενημέρωσε χθες μέσω X ότι ανακτήθηκαν τέσσερα πτώματα αγνοουμένων και συνέχισε να αναζητείται πέμπτο πρόσωπο. «Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης συνεχίζουν το έργο τους», πρόσθεσε.

Νωρίτερα χθες γινόταν λόγος για τρεις νεκρούς, δυο αγνοούμενους και πέντε τραυματίες σε σταθερή κατάσταση.

Κατά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας πάνω στη γέφυρα υπήρξε «υπερβολικό» φορτίο, δήλωσε η επικεφαλής της αυτοδιοίκησης στην επαρχία Γουάγιας Μαρσέλα Αγινάγα.

Η γέφυρα κατέρρευσε καθώς ο Ισημερινός διανύει την περίοδο των βροχών, που είναι σφοδρές.

Περίπου 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 45 γέφυρες έχουν υποστεί ζημιές εξαιτίας πλημμυρών και κατολισθήσεων που προκάλεσαν οι βροχές, σύμφωνα με τη γραμματεία διαχείρισης κινδύνων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

f35
Ελληνοτουρκικά 0

Η Ισραηλινή επίθεση στο Κατάρ "σκότωσε" την πώληση των Αμερικανικών F-35 στην Τουρκία - Η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει "το πάνω χέρι" στο Αιγαίο

Έχοντας η Πολεμική Αεροπορία μας το πάνω χέρι στο Αιγαίο, θα αποτελούσε ισχυρότατο ανασχετικό παράγοντα στα επιθετικά -...