Κόσμος

Πέθανε σε ηλικία 116 ετών η Γιαπωνέζα Τομίκο Ιτόκα, ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, η Γιαπωνέζα Τομίκο Ιτόκα, απεβίωσε σε ηλικία 116 ετών, ανακοίνωσε σήμερα η δημοτική αρχή της πόλης Ασίγια (νότια Ιαπωνία), όπου διέμενε.

Η Ιτόκα, που είχε τέσσερα παιδιά και πέντε εγγόνια, πέθανε στις 29 Δεκεμβρίου, στον οίκο ευγηρίας όπου διέμενε από το 2019, διευκρίνισε ο δήμος της Ασίγια σε ένα δελτίο Τύπου.

Γεννηθείσα την 23η Μαΐου του 1908 στην Οσάκα, σε κοντινή απόσταση από την Ασίγια, αναγνωρίστηκε ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο μετά τον θάνατο τον Αύγουστο του 2024 της Ισπανίδας Μαρία Μπράνιας Μορέρα σε ηλικία 117 ετών.

Η Τομίκο «Ιτόκα μας έδωσε θάρρος και ελπίδα καθ’ όλη τη διάρκεια της μακράς ζωής της», σχολίασε ο δήμαρχος της Ασίγια Ριοσούκε Τακασίμα. «Την ευχαριστούμε για αυτό», επισήμανε ο 27χρονος αξιωματούχος.

Προερχόμενη από μια τρίτεκνη οικογένεια, παίκτρια του βόλεϊ κατά τα νεανικά της χρόνια, η Τομίκο Ιτόκα γνώρισε πολέμους, πανδημίες και τεχνολογικές επαναστάσεις.

Τα τελευταία χρόνια, λάτρευε τις μπανάνες και το Calpis, ένα πολύ δημοφιλές ποτό στην Ιαπωνία που βασίζεται στη γαλακτική ζύμωση, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της δημοτικής αρχής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεκίνησε ο ρωσικός οδοστρωτήρας σε ένα τεράστιο μέτωπο χρησιμοποιώντας την τακτική της “Λοξής φάλαγγας” ενώ πέφτουν πόλεις η μία μετά την άλλη

Ποιος θα σταματήσει 200.000 Ρώσους στρατιώτες αναρωτιούνται πολλοί στην Ουκρανία -Οι Ρώσοι έχουν τοπική υπεροχή 3:1...
Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι θα στείλουν πολεμικά πλοία στην Λιβύη; Ο Έλληνας πρόξενος συζητά την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με τον ΥΠΕΞ του Χαφτάρ

Οι υπουργοί Ενέργειας της Λιβύης και της Τουρκίας συζητούν την επέκταση της συνεργασίας στον τομέα του πετρελαίου και...