Κόσμος

Η Άγκυρα επιτρέπει στο φιλοκουρδικό κόμμα DEM να επισκεφτεί τον Οτσαλάν

H Τουρκία αποφάσισε να επιτρέψει στο φιλοκουρδικό κόμμα DEM να έχει πρόσωπο με πρόσωπο συνομιλίες με τον ηγέτη του ΡΚΚ  Αμπντουλάχ Οτσαλάν στη φυλακή του, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσκεψη σε σχεδόν μια δεκαετία.

Το DEM ζήτησε την άδεια για την επίσκεψη τον περασμένο μήνα, αμέσως μετά την πρόταση ενός βασικού συμμάχου του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για τον τερματισμό της 40χρονης σύγκρουσης μεταξύ του κράτους και του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) του Οτσαλάν.

Ο Οτσαλάν εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης σε φυλακή στο νησί Ιμραλί, νότια της Κωνσταντινούπολης, από τη σύλληψή του πριν από 25 χρόνια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Αποσυνδέστε αμέσως το Wi-Fi" Τι τρομερό διαπίστωσαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες κατά την επίθεση κατά των στρατιωτικών αεροδρομίων

Ποιες διαπιστώσεις και τρομερά συμπεράσματα αφορούν σαφώς την ελληνική πολεμική μηχανή σε περίπτωση ελληνοτουρκικής...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Νέα έκρηξη σε σιδηροδρομική γραμμή του Βορονέζ προκάλεσε σοβαρές ζημιές -Πεσκόφ: Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα απαντήσει με πάταγο στο Κίεβο

Ρώσος Στρατηγός Karakaev: «Ο Oreshnik μπορεί να χτυπήσει οπουδήποτε στην Ευρώπη»- Η Ρωσία είναι έτοιμη. Τα αντίποινα...