Κόσμος

Γκουτέρες: Η κατάπαυση του πυρός στο Λίβανο «πρώτη αχτίδα ελπίδας μέσα στο σκοτάδι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι η κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ στο Λίβανο είναι «η πρώτη αχτίδα ελπίδας» στην περιφερειακή σύγκρουση.

«Είναι σημαντικό αυτοί που υπέγραψαν τη δέσμευση για κατάπαυση του πυρός να την τηρήσουν πλήρως» δήλωσε σε σύντομο τηλεοπτικό μήνυμα κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Λισαβόνα.

Επανέλαβε επίσης την έκκλησή του για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. «Έλαβα χθες ένα ευοίωνο σημάδι, την πρώτη αχτίδα ελπίδας για ειρήνη μέσα στο σκοτάδι των τελευταίων μηνών» είπε αναφερόμενος στη συμφωνία.

«Είναι μια στιγμή μεγάλης σημασίας, ιδιαίτερα για τους αμάχους που πλήρωναν ένα τεράστιο τίμημα αυτής της εξαπλούμενης σύγκρουσης».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

rosikos-stratos-ukrania
Ένοπλες Συρράξεις 0

Η αρχή του τέλους! Οι Ρώσοι κατέλαβαν το πρώτο ουκρανικό χωριό στην κεντρική περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ -Δείτε το σε χάρτες

Ξεκίνησε η ρωσική προέλαση εντός του Ντνιπροπετρόφσκ και ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να κάνει κάτι για να την...