Κόσμος

Ζελένσκι: «Η πυραυλική τρομοκρατία της Ρωσίας απαιτεί σοβαρή απάντηση» (βίντεο)

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία εργάζεται για την ανάπτυξη νέων τύπων αεράμυνας για την αντιμετώπιση «νέων κινδύνων» μετά την ανάπτυξη από τη Ρωσία ενός νέου πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς.



Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε επίσης ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συνεχίσει να προσπαθεί να εκφοβίσει την Ουκρανία και χρειάζεται μια «σοβαρή απάντηση».

Τόνισε παράλληλα ότι η χρήση μιας άλλης χώρας για τη «δοκιμή νέων όπλων για την τρομοκρατία» είναι σαφώς ένα διεθνές έγκλημα.

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία γελοιοποιεί τις εκκλήσεις του Κινέζου συμμάχου της για αυτοσυγκράτηση, εκτοξεύοντας έναν πειραματικό πύραυλο νέας γενιάς στην Ουκρανία.

«Η Ρωσία γελοιοποιεί τη θέση κρατών όπως η Κίνα, των κρατών του Παγκόσμιου Νότου και ορισμένους ηγέτες που ζητούν κάθε φορά αυτοσυγκράτηση» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Η Ελλάδα θα χρησιμοποιεί μόνιμα βουλγαρική αεροπορική βάση για να επεκτείνει επίσημα την παρουσία της στην Μαύρη Θάλασσα

Βούλγαροι Βουλευτές: Εάν τα αμερικανικά αεροσκάφη ανεφοδιασμού επιστρέψουν στη Βουλγαρία, η Ελλάδα πρέπει να αναπτύξει...