Κόσμος

ΗΠΑ: Δυσλειτουργία μηχανημάτων ψηφοφορίας σε εκλογικά κέντρα - Με το... χέρι θα μετρηθούν οι ψήφοι - Αναμένεται καθυστέρηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην κομητεία Στόρι της κεντρικής Αϊόβα, όπου κατοικούν περίπου 100.000 άνθρωποι, τα μηχανήματα ψηφοφορίας σε ορισμένα εκλογικά τμήματα παρουσίασαν δυσλειτουργία, γεγονός που προμηνύει πιθανές καθυστερήσεις στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

«Είμαστε ενήμεροι για τεχνικά προβλήματα σχετικά με τις μηχανές σε ορισμένα εκλογικά τμήματα στην κομητεία Στόρι», δήλωσε η Άσλεϊ Χαντ Εσκιβέλ, εκπρόσωπος του Γραφείου του Υπουργού Εξωτερικών της Αϊόβα. «Ο ελεγκτής συνεργάζεται με τον προμηθευτή και το γραφείο μας για την επίλυσή τους. Αυτό δεν εμποδίζει κανέναν από το να ρίξει μια ψήφο. Μπορεί να επηρεάσει το πόσο γρήγορα μπορούμε να αναφέρουμε τα αποτελέσματα».

Η ελεγκτής της κομητείας, Lucy Martin, δήλωσε στο Des Moines Register ότι τα μηχανήματα δεν διάβαζαν «ορισμένα στιλ ψηφοδελτίων» σε περίπου 12 από τα 45 εκλογικά κέντρα της κομητείας. Οι εκλογικοί υπάλληλοι θα πρέπει να μετρήσουν τα ψηφοδέλτια σε αυτά τα σημεία με το χέρι, σύμφωνα με τους τοπικούς αξιωματούχους του Δημοκρατικού και του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Τα μηχανήματα δοκιμάστηκαν και η αιτία των τεχνικών δυσκολιών ήταν άγνωστη, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

maxhtika-kogreso
Κόσμος 0

Ολική ανατροπή! Νέα έκθεση του Κογκρέσου αποκαλύπτει πόσα μαχητικά έχασε η Ινδία και πόσα το Πακιστάν κατά την διάρκεια του πολέμου τον Μάιο

Ολική ανατροπή στα όσα πιστεύαμε για τις απώλειες μαχητικών της Ινδίας και του Πακιστάν από τον πόλεμο του φετινού Μαΐου