Κόσμος

CrowdStrike: Έως 1,5 δισ. δολάρια οι ασφαλισμένες ζημιές από το παγκόσμιο ψηφιακό blackout

Οι παγκόσμιες ασφαλισμένες ζημίες από το μαζικό ψηφιακό blackout της περασμένης εβδομάδας είναι πιθανό να κυμανθούν από 400 εκατομμύρια δολάρια έως 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία κυβερνοαναλυτικών στοιχείων CyberCube.

Το σύστημα ποιοτικού ελέγχου προκάλεσε την ενημέρωση λογισμικού που κατέστρεψε τους υπολογιστές παγκοσμίως, δήλωσε η αμερικανική εταιρεία, καθώς οι απώλειες αυξάνονται μετά τη διακοπή των υπηρεσιών από την αεροπορία έως τις τραπεζικές υπηρεσίες.

Η διακοπή μπορεί να είναι η μεγαλύτερη απώλεια ασφάλισης στον κυβερνοχώρο, αλλά δεν είναι καταστροφική ανέφερε σε ανακοίνωσή της, η CyberCube. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Insurer Parametrix νωρίτερα εκτίμησε τις ασφαλισμένες ζημίες από τη διακοπή λειτουργίας από 540 εκατομμύρια δολάρια έως 1,08 δισεκατομμύρια δολάρια για εταιρείες του Fortune 500, εξαιρουμένης της Microsoft, της οποίας το λογισμικό επηρεάστηκε από το σφάλμα.

Μεγάλος ασφαλιστής στον κυβερνοχώρο ανέφερε ότι δεν σχεδιάζει να αλλάξει πολιτική.

Ο παγκόσμιος ασφαλιστικός και αντασφαλιστικός κλάδος είναι πιθανό να αποφύγει οποιαδήποτε σημαντική οικονομική επίπτωση από τη διακοπή λειτουργίας, δήλωσε ο οίκος αξιολόγησης Fitch.

Ωστόσο, ο μεσίτης αντασφαλίσεων Guy Carpenter είπε ότι οι ασφαλιστές ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αξιώσεις από διευθυντές και αξιωματούχους και ασφάλιση περιουσίας ως αποτέλεσμα της διακοπής, εκτός από τις αξιώσεις ασφάλισης στον κυβερνοχώρο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Η απόφαση του Ν. Δένδια για την αναμόρφωση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων θυμίζουν ακριβώς την σύνθεση των δυνάμεων μας το 1940

“Έχουμε πάει στους καιρούς της ανάγκης των διαρκών αλλαγών’, δήλωσε ο ίδιος αποκαλύπτοντας την περιρρέουσα ατμόσφαιρα...
polemos-ukrania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Καλύτερα να πολεμήσουμε για εσάς!» Ουκρανοί αιχμάλωτοι στρατιώτες παρακάλεσαν τους Ρώσους να μην τους επιστρέψουν στην Ουκρανία -Ποιος ο λόγος

Ούτε οι ίδιοι οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι δεν θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, Ρώσος εξηγεί τον λόγο