Κόσμος

Εξέγερση στην Κένυα λόγω πείνας! Εισβολή διαδηλωτών στο κοινοβούλιο για τους νέους φόρους (βίντεο)

Η αστυνομία στην Κένυα έκανε χρήση πραγματικών πυρών κατά αντικυβερνητικών διαδηλωτών στο Ναϊρόμπι την Τρίτη, καθώς χιλιάδες άνθρωποι συνέχισαν να διαδηλώνουν απαιτώντας από τους νομοθέτες να ψηφίσουν κατά των νέων φόρων που προτείνονται, σύμφωνα με το Associated Press.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το BBC, κάποιοι εισέβαλαν στο κοινοβούλιο, προκαλώντας φθορές στο κτίριο με την αστυνομία να προσπαθεί να τους απωθήσει κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ο τρίτος γύρος των διαμαρτυριών, έλαβε χώρα καθώς ψηφιζόταν το νομοσχέδιο για τα δημοσιονομικά που θα εισάγει νέους φόρους, συμπεριλαμβανομένου ενός οικολογικού τέλους που θα αυξήσει την τιμή αγαθών όπως οι σερβιέτες και οι πάνες. Μια πρόταση για τη φορολόγηση του ψωμιού αφαιρέθηκε μετά τη δημόσια κατακραυγή, ωστόσο οι διαδηλωτές καλούσαν το Κοινοβούλιο να μην περάσει το νομοσχέδιο.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Σύμφωνα με το Associated Press, η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κένυας κοινοποίησε την Τρίτη ένα βίντεο με αστυνομικούς να πυροβολούν διαδηλωτές και δήλωσε ότι θα λογοδοτήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι διαδηλωτές ζητούν επίσης την παραίτηση του προέδρου Ουίλιαμ Ρούτο. Ο Ρούτο κέρδισε τις εκλογές πριν από σχεδόν δύο χρόνια με πρόγραμμα υπέρ των φτωχών εργαζομένων της Κένυας, όμως αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει, από τη μια πλευρά, αιτήματα δανειστών, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για δημοσιονομικές περικοπές εκ μέρους της κυβέρνησης και, από την άλλη, έναν πληθυσμό ο οποίος υποφέρει από το αυξανόμενο κόστος ζωής.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...