Κόσμος

Βόρεια Κορέα: Σφοδρή επίθεση κατά των ΗΠΑ γιατί... στηρίζουν την Ουκρανία

Ο δεύτερος στην ιεραρχία των ενόπλων δυνάμεων της Βόρειας Κορέας επέκρινε τις ΗΠΑ για τη διευρυνόμενη στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας, μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA).

Επισημαίνοντας πρόσφατες αναφορές του αμερικανικού Πενταγώνου ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν αμερικανικά οπλικά συστήματα για να πλήξουν στόχους στο ρωσικό έδαφος, ο Πακ Γιονγκ Τσον, αντιπρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών, υποστήριξε πως η Ρωσία έχει «δικαίωμα να επιλέξει οποιουδήποτε είδους αντίποινα», αναφέρει το KCNA. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ



Ο Πακ συμπλήρωσε ότι η Βόρεια Κορέα θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του λαού και των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας «στον αγώνα για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων» τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε προ ημερών την Πιονγκγιάνγκ, για πρώτη φορά εδώ και 24 χρόνια, υπογράφοντας συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Εγγλέζοι θέλουν χρήσιμους ηλίθιους - The Spectator: Μόνο ένας στρατός στην Ευρώπη είναι έτοιμος για πόλεμο με τη Ρωσία ο τουρκικός

Οι προφητείες των Ορθόδοξων Αγίων μας για ένα μεγάλο πόλεμο στην Ευρώπη θα βγουν σίγουρα αληθινές όπως και το ότι η...
Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Νότια Κορέα στοχεύει σε εκτοπισμό των Γερμανών κατασκευαστών από την Ελλάδα με την προώθηση υποβρυχίου εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων

Η χώρα αυτή γνωρίζει ότι ο εξοπλισμός σε νέα υποβρύχια από την Τουρκία με δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων θα ωθήσει την...