Κόσμος

Σολτς: "Ελπίζω το κόμμα της Λεπέν να μην κερδίσει στις εκλογές"

“Ανησυχώ για τις εκλογές στη Γαλλία, θέλω να το πω ρητά”, είπε ο Σολτς σε συνέντευξή του στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ARD την Κυριακή.

“Ελπίζω ότι κόμματα που δεν είναι η Λεπέν, για να το θέσω έτσι, θα έχουν επιτυχία στις εκλογές. Αλλά αυτό πρέπει να το αποφασίσει ο γαλλικός λαός”, πρόσθεσε ο Γερμανός κεντροαριστερός ηγέτης.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των γαλλικών πρόωρων βουλευτικών εκλογών, η Γερμανία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ως το κύριο πρόσωπο για τη διμερή και ευρωπαϊκή συνεργασία, δήλωσε ο κ. Σολτς.

Οι γαλλικές αγορές έχουν περιπέσει σε sell-off μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Μακρόν να διαλύσει την Εθνοσυνέλευση, κάτω σώμα του γαλλικού κοινοβουλίου και να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές μετά τη συντριβή του κόμματός του από την Εθνική Συσπείρωση της Λεπέν στις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου. Το ακροδεξιό κόμμα προηγείται στις δημοσκοπήσεις μια εβδομάδα πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών στις 30 Ιουνίου, σε μεγάλο βαθμό σε βάρος του κεντρώου μπλοκ που στηρίζει ο πρόεδρος Μακρόν.

Το στοίχημα των εκλογών έβαλε ξανά στο επίκεντρο τα δημοσιονομικά της Γαλλίας και έθεσε ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της ατζέντας του Μακρόν. Οι επενδυτές απαιτούν το μεγαλύτερο ασφάλιστρο εδώ και πάνω από μια δεκαετία για να διατηρούν γαλλικά ομόλογα σε σύγκριση με το ασφαλέστερο γερμανικό χρέος, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες ότι τα κόμματα που διεκδικούν να κερδίσουν τις βουλευτικές εκλογές της Γαλλίας μπορεί να διογκώσουν περαιτέρω τις δαπάνες και τα ελλείμματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...