παραγωγή τουρκικών drones
Κόσμος

Πόσα drones Bayraktar TB2 και Akinci παράγει η Τουρκία κάθε μήνα;

Η Baykar, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων στην Τουρκία, αποκάλυψε πόσα ακριβώς drones τύπου Bayraktar TB2 και Akinci παράγει εντός της Τουρκίας κάθε μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκατοντάδες Drones Κάθε Μήνα

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα, η Baykar αποκάλυψε κάποια σημαντικά νούμερα σχετικά με την μηνιαία παραγωγική της ικανότητα. Η εταιρεία είπε επίσης πως μέχρι στιγμής έχει εξάγει το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα Bayraktar TB2 σε 33 διαφορετικές χώρες, ενώ το νεότερο UAV τύπου Akinci σε 9 ξένες χώρες. Εξαιτίας του όγκου παραγγελιών, στόχος της τουρκικής εταιρείας είναι να επεκτείνει τις υποδομές της στο σύντομο μέλλον για να μπορεί να παράγει περισσότερα προϊόντα γρηγορότερα.

Την αποκάλυψη για τον αριθμό drones που παράγονται κάθε μήνα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας έκανε ο γενικός διευθυντής της Baykar, Χάλουκ Μπαϊρακτάρ στο τουρκικό Capital Magazine. Ο ίδιος είπε λοιπόν πως η εταιρεία του παράγει περίπου 250 επιθετικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UCAV) τύπου Bayraktar TB2 και 50 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τύπου Akinci κάθε μήνα. 

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ένα μεγάλο μέρος των εσόδων της εταιρείας επανεπενδύεται στην επιχείρηση, κυρίως για περαιτέρω έρευνα και ανάπτυξη (R&D). Το 2023 για παράδειγμα, ο Μπαϊρακτάρ αποκάλυψε πως δαπανήθηκαν περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια για δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης εντός της Baykar.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία απασχολεί σήμερα 4.500 ανθρώπους, 2.000 μηχανικούς και 2.500 τεχνικούς. 

Οι Κινητήρες των Bayraktar TB2 και Kizillema

Ο Μπαϊρακτάρ μίλησε επίσης για τον νέο κινητήρα του Bayraktar TB2. Μέχρι πρότινος το εν λόγω τουρκικό μη επανδρωμένο αερόχημα χρησιμοποιούσε κινητήρα ξένης παραγωγής, ωστόσο τώρα η Baykar είπε πως ανέπτυξε εγχώρια κινητήρα ονόματι BM100. 

«Στοχεύουμε στην παραγωγή 20 μονάδων αυτού του κινητήρα για φέτος. Μετά στόχος μας είναι να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή. Το Bayraktar TB2 πραγματοποιεί 250 χιλιάδες ώρες πτήσεων κάθε χρόνο. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει ανάγκη 200 ανταλλακτικών κινητήρων κάθε χρόνο» είπε ο γενικός διευθυντής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τώρα όσον αφορά το μη επανδρωμένο Akinci και το ακόμη νεότερο drone τύπου Kizilelma της εταιρείας, η Baykar έχει εξοπλίσει αυτά τα μοντέλα με στροβιλοκινητήρες (turbine engine). Η Baykar αποφάσισε πέρυσι να επενδύσει ένα μεγάλο ποσό στην ανάπτυξη αυτών των κινητήρων. 

«Αποφασίσαμε να επενδύσουμε 300 εκατομμύρια δολάρια στην παραγωγή κινητήρων για αυτά τα δύο αεροσκάφη τα επόμενα 5 χρόνια» έκλεισε ο Τούρκος.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...