Κόσμος

Η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας «παραμένει ελάχιστη» στη Λωρίδα της Γάζας

Η ημερήσια «παύση» που ανακοινώθηκε από τον ισραηλινό στρατό για τις επιχειρήσεις του στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας δεν είχε «κανένα αντίκτυπο» στην άφιξη της ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αρμόδιος για τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

«Εμείς, τα Ηνωμένα Έθνη, μπορούμε να πούμε ότι δεν έχουμε καταγράψει κανένα αντίκτυπο στην άφιξη της ανθρωπιστικής βοήθειας μετά από την ανακοίνωση, θα έλεγα μονομερή, αυτής της τεχνικής παύσης», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Πεέπερκορν, σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη.

Ο στρατός ανακοίνωσε την Κυριακή παύση «από τις 08:00 έως τις 19:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) κάθε μέρα και μέχρι νεωτέρας» σε τμήμα οδού περίπου 10 χιλιομέτρων, από το ισραηλινό πέρασμα του Κερέμ Σαλόμ, στο νοτιότερο σημείο της Λωρίδας της Γάζας, έως το ευρωπαϊκό νοσοκομείο της Ράφα, βορειότερα.

Η είσοδος της ανθρωπιστικής βοήθειας «είναι ελάχιστη», δήλωσε ο Γενς Λέρκε, εκπρόσωπος του Γραφείου του ΟΗΕ για τον συντονισμό ανθρωπιστικών υποθέσεων (OCHA).

Όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, η ανθρωπιστική και υγειονομική κατάσταση είναι καταστροφική σε όλο τον παλαιστινιακό θύλακα.

Οι εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις «δεν μπορούν να πάνε στο Κερέμ Σαλόμ και να ανακτήσουν (την ανθρωπιστική βοήθεια) με ασφάλεια καθώς δεν υπάρχει δημόσια τάξη και ασφάλεια», τόνισε ο Λέρκε, σημειώνοντας ωστόσο ότι έχει καταστεί δυνατή η μεταφορά περιορισμένων ποσοτήτων καυσίμων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...