Κόσμος

Βρετανία: Συνελήφθη σωματοφύλακας του Σούνακ- Έβαζε στοιχήματα για την ημερομηνία των εκλογών

Συνελήφθη σωματοφύλακας του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, από τις αρχές του Λονδίνου μετά την αποκάλυψη πως έβαζε στοιχήματα για την ημερομηνία των εκλογών που θα ανακοίνωνε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Στις 22 Μαΐου, ο Συντηρητικός πρωθυπουργός της γηραιάς αλβιώνας ανακοίνωσε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 4 Ιουλίου.

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, ο σωματοφύλακας ήταν αστυνομικός και εργαζόταν ως μέλος της ομάδας στενής προστασίας του Σούνακ.

Ο σωματοφύλακας, που δεν κατονομάζεται, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και στη συνέχεια συνελήφθη για φερόμενα στοιχήματα για τον χρόνο διενέργειας των γενικών εκλογών, σχολιάζει το BBC.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ήρθε σε επαφή με την Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών την περασμένη Παρασκευή, η οποία ενημέρωσε το Σώμα ότι διερευνούσε υποτιθέμενα στοιχήματα που έγιναν από αστυνομικό της ειδικής προστασίας του Ρίσι Σούνακ.

Σε δηλώσεις της στο BBC, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου υποστήριξε ότι το θέμα ανέλαβαν να ερευνήσουν αξιωματικοί της Διεύθυνσης Επαγγελματικών Προτύπων του Σώματος, και ο αστυνομικός απομακρύνθηκε επίσης από τα επιχειρησιακά του καθήκοντα.

Τη Δευτέρα, ο αστυνομικός συνελήφθη ως ύποπτος για παράβαση καθήκοντος. Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, τέθηκε υπό κράτηση και του επιβλήθηκε εγγύηση εν αναμονή περαιτέρω ερευνών. Το θέμα παραπέμφθηκε επίσης στην Ανεξάρτητη Υπηρεσία Αστυνομικής Δεοντολογίας.

Από την πλευρά της, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών εξακολουθεί να ηγείται της έρευνας σχετικά με τα φερόμενα αδικήματα στοιχημάτων.

Τόνισε όμως ότι η έρευνά της διεξάγεται παράλληλα με αυτήν της Επιτροπής Τυχερών Παιχνιδιών.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...