Κόσμος

Συνεχίζεται ο καύσωνας στην Ινδία- Τεράστια η ζήτηση για ενέργεια στο βόρειο τμήμα της χώρας

Συνεχίζεται ο καύσωνας στην Ινδία με αποτέλεσμα η ζήτηση για ενέργεια στο βόρειο τμήμα της χώρας να είναι πολύ μεγάλη.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδίας (IMD) έχει προβλέψει θερμοκρασίες πάνω από το φυσιολογικό για τον Ιούνιο για τα βορειοδυτικά και κεντρικά τμήματα της χώρας, με τον καύσωνα, που κρατά ήδη μία εβδομάδα, να αναμένεται να υποχωρήσει σταδιακά.

Ινδία: Τουλάχιστον 56 νεκροί λόγω των υψηλών θερμοκρασιών -Δεκάδες χιλιάδες περιστατικά θερμοπληξίας


Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, υπάρχουν σχεδόν 25.000 ύποπτα περιστατικά θερμοπληξίας και 56 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εν μέσω πολύ υψηλών θερμοκρασιών σε όλη τη χώρα την περίοδο Μαρτίου-Μαΐου.

Το ρεκόρ στη ζήτηση ενέργειας και το Δελχί που «βράζει»


Το υπουργείο Ενέργειας της Ινδίας ανακοίνωσε ότι η ζήτηση για ενέργεια στις ώρες αιχμής ανήλθε στα 89 γιγαβάτ (GW), η υψηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ για το βόρειο τμήμα της χώρας, προσθέτοντας ότι η ισχυρή ζήτηση, που καταγράφεται από τις 17 Μαΐου, αποτελεί «πρόκληση».

Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα Δελχί ήταν περίπου 44 βαθμοί Κελσίου το απόγευμα της Δευτέρας, με την IMD να δηλώνει ότι η αισθητή θερμοκρασία ήταν 49,2 βαθμοί Κελσίου.

Στο Δελχί, που βρίσκεται αντιμέτωπο με λειψυδρία, οι υψηλότερες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας έχουν παραμείνει πάνω από τους 40 βαθμούς από τις 12 Μαΐου και αναμένεται να υποχωρήσουν κάτω από το όριο αυτό στις 26 Ιουνίου.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι κατάφερε να παράσχει ενέργεια στις βόρειες περιοχές με εισαγωγές από τις γειτονικές χώρες. Το φετινό καλοκαίρι έχει καταγραφεί ζήτηση ρεκόρ 250GW για ενέργεια σε όλη τη χώρα, με το υπουργείο να εφαρμόζει διάφορα μέτρα καθώς η ανάγκη για κλιματιστικά και άλλες συσκευές ψύξης αυξάνεται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...