Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζητούν να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα

Ο Αρχιεπίσκοπός Αθηνών  και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος απηύθυναν σήμερα πρωί Τρίτης έκκληση ώστε να σταματήσει ο πόλεμος και να αρχίσει η συζήτηση για την επικράτηση της ειρήνης, κατά τη συνάντηση τους στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον Πατριάρχη και ενδιαφέρθηκε να μάθει για την κατάσταση και τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή, καθώς και για τον τρόπο που θα μπορούσε να αποσταλεί βοήθεια με είδη πρώτης ανάγκης.

Ο Πατριάρχης δήλωσε ευγνώμων προς την Εκκλησία της Ελλάδος και τον Αρχιεπίσκοπο και τον ενημέρωσε για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται. Μίλησε, ακόμη, για τη χριστιανική παρουσία στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, η οποία διατηρεί τις ισορροπίες, αλλά και για τη Μονή του Αγίου Πορφυρίου και για τη στήριξη που παρέχει στους πιστούς.

 

 

Στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την αγωνία του για τον άμαχο πληθυσμό, παιδιά και ηλικιωμένους, που τους βάζουν στην πρώτη γραμμή, αλλά και για τους αιχμαλώτους και θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς όλους να σταματήσει ο πόλεμος και να αρχίσουν οι συζητήσεις για την επικράτηση της ειρήνης. Από την πλευρά του ο Πατριάρχης συμφώνησε υπογραμμίζοντας την ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος, ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά.

Τον Πατριάρχη συνόδευε ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...