οι Ισραηλινοί πυρπολούν τον Λίβανο με καταπέλτη
Κόσμος

Χαμάς: Υποστήριξε ότι δύο όμηροι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή στη Ράφα

Οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς, ανέφεραν την Παρασκευή ότι δύο Ισραηλινοί όμηροι που κρατούνταν στη Γάζα σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Ράφα πριν από λίγες ημέρες.

Η Αλ Κασάμ σε βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι της στο Telegram, δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων φέρονται να σκοτώθηκαν ούτε παρείχε άλλα στοιχεία.

Η ισραηλινή κυβέρνηση «δεν θέλει να επιστρέψουν οι όμηροι σας, παρά μόνο σε φέρετρα», ανέφερε η ανακοίνωση των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝωρίτερα σήμερα εκπρόσωπος της Χαμάς είχε αναφέρει ότι «κανείς δεν έχει ιδέα πού είναι οι όμηροι και πόσοι από αυτούς είναι ζωντανοί», δήλωσε εκπρόσωπος της .

Σύμφωνα με το CNN, ο Οσάμα Χαμντάν δήλωσε πως δεν γνωρίζει πόσοι από αυτούς είναι ακόμα ζωντανοί, τονίζοντας πως προτού προχωρήσουν σε οποιαδήποτε απελευθέρωσή τους, είναι αναγκαίο να προηγηθεί η κατάπαυση του πυρός από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Η μοίρα των 120 ομήρων παραμένει ζωτικής σημασίας για τις εξελίξεις στην περιοχή αφού το Ισραήλ θέλει να βρει και να διασώσει όσους το δυνατόν περισσότερους, ενώ από την άλλη η Χαμάς τους χρησιμοποιεί ως διαπραγματευτικό χαρτί για να επιτύχει κατάπαυση πυρός.

Υπάρχουν φόβοι ότι οι νεκροί όμηροι μπορεί να είναι περισσότεροι από τον αριθμό που έχει δοθεί στη δημοσιότητα. 

Τις αμφιβολίες αυτές προκαλεί η αντίδραση της Χαμάς τον Απρίλιο, όποτε της ζητήθηκε να απελευθερώσει 40 εκ των ομήρων -συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και αρρώστων- στην πρώτη φάση μιας συμφωνίας. Η Χαμάς τότε απάντησε πως «δεν ήταν σε θέση να εκπληρώσει το αίτημα», γιατί οι όμηροι που ήταν ζωντανοί «δεν πληρούσαν αυτά τα κριτήρια».
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
άρμα μάχης σε ποταμό
Ένοπλες Συρράξεις 0

Εθνική τραγωδία! 800 Ουκρανοί στρατιώτες αφανίστηκαν στον ποταμό Δνείπερο σε αυτοκτονικές αποστολές -Με «κρέμασμα» απειλούν τον στρατηγό που τις διέταξε

Ο Ουκρανός στρατηγός Σοντόλ δέχεται απειλές και κριτική από όλη την χώρα μετά τις αυτοκτονικές αποστολές απόβασης στον...