Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος για τεχνητή νοημοσύνη - «Δεν μπορούν να αποφασίζουν οι μηχανές»

Ο άνθρωπος πρέπει να είναι αυτός που λαμβάνει αποφάσεις «και όχι οι μηχανές» τόνισε μιλώντας σε παρέμβασή του στην σύνοδο των G7 ο πάπας Φραγκίσκος για την τεχνητή νοημοσύνη. 

Στο ίδιο πνεύμα υπογράμμισε, αναφερόμενος στους πολέμους ότι «κανένα μηχάνημα δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει την δυνατότητα να επιλέγει να αφαιρεί την ζωή ενός ανθρώπου», τόνισε ο ποντίφικας.

«Μπορεί να λειτουργήσει, ο κόσμος αυτός, χωρίς πολιτική; Μπορεί να βρει μια αποτελεσματική οδό προς την παγκόσμια αδελφοσύνη και την κοινωνική δικαιοσύνη χωρίς μια θετική άσκηση πολιτικής; Η απάντησή μας στις τελευταίες αυτές ερωτήσεις είναι «Όχι». Η πολιτική είναι χρήσιμη» πρόσθεσε ο ποντίφικας.

Συμβούλεψε, τέλος, όλους όσους δραστηριοποιούνται στον χώρο της πολιτικής, να ζητήσουν την συμβολή ειδικών από όλους τους τομείς, για να επιτευχθούν ουσιαστικές αλλαγές, βασικής σημασίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Dark Eagle
Μέση Ανατολή 0

Ο Τραμπ βγάζει τον «Σκοτεινό Αετό» από το κλουβί: Το αμερικανικό υπερόπλο των 15 εκατ. δολαρίων που ετοιμάζεται να χτυπήσει την «καρδιά» του Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση πιέζει για την παρθενική αποστολή του υπερηχητικού πυραύλου LRHW στη Μέση Ανατολή,...
δενδιας
Ελληνοτουρκικά 0

Τους έκοψε τον ύπνο ο Δένδιας; Η Άγκυρα «αφρίζει» για τους πυραύλους στο Αιγαίο την ώρα που ο Ερντογάν ψάχνει σωσίβιο στο Κοράνι

Εκνευρισμός στα τουρκικά ΜΜΕ μετά τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας. Το παραλήρημα Ερντογάν και η διπλωματική...