Κόσμος

Δανία: Ανακλήθηκαν ράμεν γιατί... ήταν πολύ καυτερά

Ανάκληση μιας μάρκας ράμεν (είδος σούπας με νούντλς) ανακάλεσε η Δανική Υπηρεσία Κτηνιατρικών και Τροφίμων, επειδή ήταν πολύ καυτερά.

Όπως αναφέρει το BBC, η υπηρεσία, που είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια και τον έλεγχο τροφίμων στη χώρα, ανακλήθηκαν τρεις γεύσεις ράμεν από την σειρά της εταιρείας Samyang, συμβουλεύοντας, μάλιστα, και όσους καταναλωτές είχαν αγοράσει το προϊόν να μην το φάνε. 

Ο λόγος πίσω από την ανάκληση βασιζόταν σε εκτίμηση της υπηρεσίας ότι τα επίπεδα της καψαϊκίνης σε ένα μόνο πακέτο είναι τόσο υψηλά, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν στους καταναλωτές «οξεία δηλητηρίαση», ειδικά στα παιδιά. Η καψαϊκίνη είναι η χημική ένωση στις πιπεριές τσίλι που δημιουργεί το αίσθημα καύσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Από την πλευρά της η εταιρεία ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του φαγητού, αναφέροντας μάλιστα ότι τα προϊόντα τους εξάγονται παγκοσμίως και πως είναι η «πρώτη φορά» που ανακαλούνται για αυτό το λόγο. Δήλωσε, επίσης, ότι θα εξετάσει προσεκτικά τους κανονισμούς στη χώρα. 

Είναι άγνωστο εάν κάποια συγκεκριμένα περιστατικά στη Δανίαώθησαν τις αρχές εκεί να λάβουν αυτά τα μέτρα.

Η είδηση αυτή έχει αντιμετωπιστεί με ενδιαφέρον, αλλά και με χιούμορ, ιδιαίτερα από όσους αγαπούν τα καυτερά φαγητά, με πολλούς να κάνουν λόγο για τη χαμηλή ανοχή των Δανών σε αυτά. Ένας χρήστης της πλατφόρμας Reddit στην Κορέα έκανε το εξής σχόλιο: «Είχα έναν φίλο από τη Δανία που πίστευε ότι οι άγευστες, παναρισμένες γαρίδες με λίγο αλεσμένο πιπέρι πάνω τους ήταν πολύ πικάντικες. Δεν εκπλήσσομαι που πιστεύουν ότι αυτά τα ράμεν θα μπορούσαν να τους προκαλέσουν δηλητηρίαση». 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...