Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Πολιτικός "σεισμός" στην Κύπρο: Τρίτη πολιτική δύναμη ο YouTuber Φειδίας, λέει το exit poll - Οι πρώτες δηλώσεις (Βίντεο)

Έναν πολιτικό σεισμό προβλέπει το exit poll στην Κύπρο σε σχέση με τις ευρωεκλογές.

Ο 24χρονος YouTuber Φειδίας Παναγιώτου φαίνεται να ανατρέπει όλες τις προβλέψεις και να ανέρχεται στην τρίτη θέση μετά από τα δύο μεγάλα κόμματα, τον Δημοκρατικό Συναγερμό (ΔΗΣΥ) και το ΑΚΕΛ. Συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία ως μεμονωμένος ανεξάρτητος υποψήφιος, αφήνοντας πίσω παραδοσιακά πολιτικά κόμματα.

Αν και ο ΔΗΣΥ φαίνεται να προηγείται, δεν μπορούν να υπολογιστούν οι ψήφοι των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ψηφίζουν τον Τουρκοκύπριο υποψήφιο του ΑΚΕΛ, Νιαζί Κιζιλγκιουρέκ.
 
Το κόμμα που θα καταταχθεί δεύτερο, χάνει μια από τις δύο έδρες που κατέχει σήμερα. Άνοδο παρουσιάζει και το ΕΛΑΜ (Χρυσή Αυγή Κύπρου), το οποίο φαίνεται να κερδίζει μία έδρα.

Μία έδρα κερδίζει και το ΔΗΚΟ, το οποίο όμως πέφτει από τη τρίτη στην πέμπτη θέση. Εκτός Ευρωκοινοβουλίου μένει το Σοσιαλιστικό Κόμμα ΕΔΕΚ, το Κίνημα Οικολόγων, το VOLT και άλλα μικρότερα κόμματα.
 
«Ίσως αυτή να είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται κάποιος ανεξάρτητος χωρίς να έχει πίσω του τη παραμικρή σχέση με κάποιο κόμμα, αλλά έχοντας σαν μόνο του όπλο τα social media και τίποτα άλλο», ανέφερε εμφανώς συγκινημένος μετά τα exit polls ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Φειδίας Παναγιώτου

Η πρώτη δήλωση του Φειδία

Ο αριθμός των εκλογέων είναι 705,357. Οι 568,608 είναι Κύπριοι, 11,840 Ευρωπαίοι πολίτες από άλλες χώρες της ΕΕ, ενώ 103,269 είναι Τουρκοκύπριοι που διαμένουν στα κατεχόμενα.

Η καταμέτρηση συνεχίζεται. Η προσέλευση κυμάνθηκε στο 50.5% έναντι 45% των ευρωεκλογών του 2019.

Ποιος είναι ο 24χρονος youtuber γιος παπά στην Κύπρο που κατέβηκε στην πολιτική


Ο Φειδίας Παναγιώτου, γιος παπά, χωρίς σπουδές και χωρίς ακαδημαϊκές περγαμηνές, κάνει καριέρα στο Tik Tok και το Youtube με βίντεο δικής του έμπνευσης, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Πριν λίγους μήνες, ανακοινώνοντας την πρόθεση του να διεκδικήσει εκλογή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εμφανίστηκε σε βίντεο φορώντας τρεις γραβάτες, σακάκι... και σορτσάκι. Ξεκαθάρισε από τη πρώτη στιγμή ότι δεν έχει ιδέα από πολιτική και δεν ξέρει τίποτα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μέσα σε λίγους μήνες θα ρωτήσει, θα διαβάσει και θα μάθει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ