Κόσμος

Μυστήριο στην Τουρκία: Μαζί με το χαλάζι έπεσαν και μυστηριώδη αντικείμενα που δεν έλιωναν

Μυστήριο προκάλεσε στην πόλη Μους της Τουρκίας η πτώση αντικειμένων μαζί με το χαλάζι το οποίο έπληξε την περιοχή.

Στην πρώτη εξέταση των αντικειμένων που δεν έλιωσαν και συλλέχθηκαν, διαπιστώθηκε ότιτο αντικείμενο αυτό ήταν πλαστικό, το οποίο αναμείχτηκε στην ατμόσφαιρα με τη ροή του αέρα. Οι ειδικοί δήλωσαν ότι αυτό το φαινόμενο μπορεί να προκληθεί από τα βιομηχανικά απόβλητα που μεταφέρονται λόγω των ατμοσφαιρικών συνθηκών.

Τα αντικείμενα αυτά, που βρέθηκαν ανάμεσα στο χαλάζι στάλθηκαν σε εργαστήρια για εξέταση. Ως αποτέλεσμα των πρώτων αναλύσεων που πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο, προσδιορίστηκαν οι χημικές συνθέσεις και οι δομές αυτών των αντικειμένων. Διαπιστώθηκε ότι τα αντικείμενα δεν σχετίζονται με κάποιο φυσικό μετεωρολογικό γεγονός. Οι ειδικοί δήλωσαν, όπως προαναφέρθηκε, ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στα βιομηχανικά απόβλητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ουσία που περιέχεται στο αντικείμενο μυστήριο 

Ο Διευθυντής Εφαρμογών του Ερευνητικού Κέντρου Διαχείρισης Καταστροφών İskender Dölek δήλωσε ότι, ως αποτέλεσμα των εξετάσεων, αυτή η ουσία ήταν πολυουρεθάνη και είπε:

«Η λευκή ουσία, της οποίας η ποιότητα και το περιεχόμενο ήταν άγνωστα, έφτασε στην επιφάνεια με το χαλάζι στη Μους πριν από 3 ημέρες, το οποίο έκλεισε τους δρόμους και τις λεωφόρους και προκάλεσε ανησυχία στο κοινό.

Με την εξέταση που έγινε στα εργαστήρια MAUN, έγινε κατανοητό ότι η προέλευση του υλικού ήταν υλικό πολυουρεθάνης. Μπορούμε να πούμε ότι χρησιμοποιείται ως πλαστική πρώτη ύλη. Η ουσία, που πιθανότατα βρισκόταν μέσα ή κοντά στην περιοχή, στέγνωσε και αναμίχθηκε στην ατμόσφαιρα με ρεύματα αέρα. Τα ρεύματα αέρα το μετέφεραν επίσης χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που βρισκόταν. Τουλάχιστον μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει τίποτα ανησυχητικό», είπε.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...